TEAM LINER

“Slagen,” twitterde Lee Anderson eerder vandaag, verwijzend naar een verhaal over de Britse economie. “Dit zie je niet terug in de MSM [Mainstream Media]“, voegde de vice-president van de Conservatieve Partij eraan toe, terwijl de titel waarop hij de aandacht van zijn aanhangers trok letterlijk uit deze onbekende undergroundkrant The Times was geplukt. Ach, Lee.

Zijn tweet bevestigde niet alleen lang gekoesterde vermoedens dat het Ashfield-parlementslid aanzienlijk dikker is dan de deur van een onderzeeër, maar suggereerde in ieder geval dat verschillende conservatieven misschien begonnen af ​​te stappen van een van de meest surrealisten van de zeer recente Britse politiek. geschiedenis. Un épisode dans lequel une opinion tweetée par un présentateur sportif de la BBC concernant un nouveau projet de loi impitoyable sur la migration illégale est devenue en quelque sorte plus digne d’intérêt que le projet de loi cruel, mal conçu et presque certainement irréalisable lui- zelfde.

Het was een vreemde week voor Gary Lineker, een weemoedige linkse sneeuwvlok (vertaling: redelijk bedachtzame, medelevende man) die verbazingwekkende niveaus van verontwaardiging veroorzaakte toen hij heel redelijk het regeringsbeleid voor kleine boten omschreef als “van onmetelijke wreedheid” en “gericht op de hoogste kwetsbare mensen in een taal die lijkt op die van Duitsland in de jaren dertig”. Nauwelijks had Gary op verzenden gedrukt of de gebruikelijke verdachten op de voorbank van de Tories, GBeebies, The Telegraph, The Mail en andere rechtse nieuwsuitzendingen begonnen beslag te leggen op hun parels bij deze nogal alledaagse maar redelijk nauwkeurige waarneming, en begon toen de presentator van de dag te roepen.

Als iemand die voor de BBC werkt, hebben zij en hun leger van nuttige idioten online gestotterd dat Lineker duidelijk de onpartijdigheidsregels van Beeb heeft geschonden en daarom tot een sluipende verontschuldiging moet worden gedwongen voordat hij op staande voet wordt ontslagen uit zijn werk. Wat nog zorgwekkender was, was dat de tweet van Lineker, in plaats van het wetsvoorstel dat hij bekritiseerde, op de een of andere manier waardig genoeg werd geacht om het belangrijkste nieuwsitem te worden op ITV’s News At Ten, toen een eindeloze reeks actualiteitenprogramma’s van de BBC ook veel zendtijd besteedden aan de voormalige Engelse aanvaller. bericht, vaak een volledig verkeerde voorstelling van wat hij eigenlijk zei.

Opgemerkt moet worden dat sportpresentatoren niet onderworpen zijn en nooit zijn geweest aan dezelfde BBC-richtlijnen voor onpartijdigheid als de Big Boy-verslaggevers van het bedrijf. : zwaargewichten zoals vragenuurpresentatrice Fiona Bruce. Ze was bekritiseerd door PvdA-parlementslid nadat hij gisteravond het weerzinwekkende gedrag van de vader van Boris Johnson, de vermeende vrouwenklopper Stanley, leek te bagatelliseren op grond van het feit dat hij zijn ex-vrouw maar één keer met een gebroken neus in het ziekenhuis had opgenomen.

Ondanks zijn onafhankelijke status werd aangekondigd dat de voormalige Engelse spits zou worden ‘gesproken’ over zijn plicht tot onpartijdigheid, hoewel het onduidelijk was wie er zou spreken. BBC-voorzitter Richard Sharp, die zo bekend staat om zijn politieke neutraliteit dat hij meer dan 400.000 pond schonk aan de Conservatieve Partij? Of de politiek onpartijdige CEO van de Beeb, Tim Davie, een kaartdragende Tory die ooit gemeenteraadslid was en naar verluidt de uitstekende satire The Mash Report liet vallen omdat hij dacht dat het te kritisch was voor zijn geliefde conservatieve partij.

Hoe geamuseerd en/of verbijsterd hij ook leek door het gepalaver dat hij had uitgelokt, doorstond Lineker de absurde driedaagse mediastorm. Football Daily wacht met belangstelling op zijn ironische intro en naamregel, in de veronderstelling dat ten minste één of beide buitengewoon ondeugend zullen zijn en meer koren zullen leveren aan de verschrikkelijke Tory-molen. Wacht, wat is er? Lineker dwaalt af van de presentatie? De absolute staat ervan.

CITAAT VAN DE DAG

“Dat de video zo groot werd, was geweldig omdat er zoveel liefde was, zoveel grote namen als ‘rolmodel’, ‘inspiratie’ – dat ik zoveel kinderen of volwassenen heb geholpen die ook stotteren. Ik probeer zeg wat ik denk, het definieert mij niet als persoon” – Ken Sema van Watford, die stottert, praat met BBC Breakfast nadat zijn interview na de wedstrijd vorige maand een golf van bewondering op internet veroorzaakte.

Ken Sam.
Nou, Ken. Fotografie: Dave Shopland/Shutterstock

‘Tenzij je James Roe bent [Thursday’s letters]het is leuk om Scott Parker te zien vertrekken hoofdtrainer deze hoeftrainer sneller dan je kunt zien ‘Helaas Pindakaas’–James Maltby.

“Misschien heb ik het verkeerd vertaald, maar Verklaring van Club Brugge over Scott Parker lijkt te zeggen dat hij niet de coach is om hem te pitchen. Misschien willen ze naar Sean Dyche kijken als ze een langere hoeftrainer nodig hebben? –Robin Hazlehurst.

“Re: de brief van Pete Lennon. Ik zou “parped” willen vragen om terug te komen naar Football Daily. Het verbetert de nieuwsbrief echt op mijn favoriete jeugdige manier” – Brian O’Neill.

“Ik ben misschien de enige betweter die de moeite neemt om te schrijven om erop te wijzen dat Corinne Deacon naar alle waarschijnlijkheid daar Franse laars. Graag gedaan (zucht). ik moet hebben meer uit-James Treacy [et pas d’autres].

Stuur je brieven naar the.boss@theguardian.com. De winnaar van vandaag van onze brief van de dag, ontvangt het nieuwste exemplaar van Nooruddean Choudry’s Inshallah United: een verhaal over geloof en voetbalen … Robin Hazlehurst.