bidden begrotingsplangedeeltelijk vrijgegeven op donderdag, zouden de uitgaven in het volgende decennium met $ 1,9 biljoen toenemen en de inkomsten met $ 4,7 biljoen, of $ 2,8 biljoen aan tekortreductie over het 10-jarige begrotingsvenster.

Leden van de Freedom Caucus zeiden dat het budget van Biden “dood was bij aankomst”, terwijl ze pleitten voor een terugkeer naar het uitgavenniveau van vóór de pandemie en tegen belastingverhogingen. “Het is vrij duidelijk dat we hier binnen onze middelen kunnen leven, maar hij weigert,” zei Perry.

Biden en McCarthy hadden in januari een eerste ontmoeting om begrotingszaken te bespreken, maar hadden geen vervolggesprek.

Tijdens zijn toespraak over de uitrol van de begroting in Philadelphia op donderdag en opnieuw in commentaren in het Witte Huis op vrijdag, suggereerde Biden dat hij niet klaar was om opnieuw met de GOP-leider van het Huis te praten over het budget en de schuldlimiet totdat de Republikeinen met hun eigen details komen. plan.

“Ik zei tegen de spreker, zodra hij klaar is om zijn begroting te presenteren, ben ik klaar om te gaan zitten. En nu hoor ik dingen als, wel, we zullen onze begroting niet hebben voor april of mei, misschien zelfs juni”, zei Biden vrijdag.