Een foto gedeeld op sociale netwerken toont naar verluidt een kop die meldt dat procureur-generaal Merrick Garland van het ministerie van Justitie (DOJ) een onderzoek heeft aangekondigd naar mensen die “f *** Biden” scanderen.

Vonnis: onjuist

De claim is afkomstig van een satirische website. Er is geen bewijs dat Garland deze verklaring heeft afgelegd.

Feiten controleren:

Garland kwam onlangs onder controle van het congres vanwege de acties van het Federal Bureau of Investigation bij de arrestatie van de katholieke activist Mark Houck, Verenigde Pers Internationaal gemeld. Het rapport suggereert dat Houck, een demonstrant tegen abortus, bij hem thuis werd gearresteerd door meer dan 20 agenten in tactische uitrusting wegens mishandeling.

De post beweert dat Garland een onderzoek van het ministerie van Justitie heeft aangekondigd naar degenen die protesteren tegen president Joe Biden. De post deelt een vermeende post met een afbeelding van Garland met Biden en voormalig president Barack Obama.

“Merrick Garland kondigt aan dat DOJ mensen zal onderzoeken die F Biden zingen”, luidde het bijschrift. (GERELATEERD: Nee, het is geen echte mannelijke zwangerschapskop)

De klacht is ongegrond. De afbeelding komt uit een artikel dat is gepubliceerd op een satirische website genaamd, Hondengezichtpony. De slogan van de site is “It’s Fairy Tale News”. Deze website identificeert zichzelf ook als een satire. DE “met betrekking totIn het verkooppuntgedeelte staat: “DogFacePonia.com is een SATIRE-site.”

Er is geen geloofwaardige berichtgeving dit suggereert dat deze verklaring juist is. Evenzo was er geen Persberichten van het ministerie van Justitie dat melding maakt van een dergelijk onderzoek.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de DOJ om commentaar te geven op deze bewering en zal dit artikel bijwerken als er een reactie wordt gegeven.

Het is niet de eerste keer dat een satirische boodschap als echt online wordt gedeeld. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een bewering dat Edward Snowden een wereldwijd HAARP-moordprogramma zou hebben ontmaskerd.