Republikeinse vertegenwoordigers. Andrew Clyde uit Georgia en Andrew Garbarino uit New York hebben donderdag een gezamenlijke resolutie van afkeuring ingediend om de Comprehensive Policing and Justice Reform Act van 2022 van de gemeenteraad van Washington, DC te blokkeren.

De wetgeving is voor het eerst verkregen door de Daily Caller en richt zich op dc misdaadwet, waardoor de politiemacht afneemt te midden van de toenemende criminaliteit in het district. De Metropolitan Police Department (MPD) wordt geconfronteerd met historische personeelstekorten en worstelt om nieuwe agenten te werven.

Sinds januari 2020 heeft de MPD meer dan 1100 officieren verloren en opereert momenteel met een officierstekort.

De uitgebreide hervormingswet voor politie en justitie 2022:

  • Verbied herziening van BWC-records door onderzoekers
  • Eis onmiddellijke vrijgave van op het lichaam gedragen camerabeelden en namen van officieren in gevallen van ernstig geweld
  • Verwijder alle politieagenten uit het kantoor van de Police Complaints Commission en vakbondsvertegenwoordigers van de Use of Force Review Commission
  • Verwijdert een basispolitievertegenwoordiger uit de Use of Force Review Board en breidt het stemgerechtigde lidmaatschap uit met antipolitie-activisten
  • Maakt openbaarmaking van tuchtdossiers mogelijk en creëert een openbare tuchtdatabase
  • Elimineert de collectieve onderhandelingsrechten van politieagenten
  • Elimineert de vereiste om DC-politieagenten tijdig te straffen
  • Herroept DC-code 5-1031, die vereist dat de MPD binnen 90 werkdagen disciplinaire maatregelen neemt tegen DC-politieagenten, wat zal resulteren in buitensporig langdurige disciplinaire onderzoeken die de grondwettelijke rechten van DC-politieagenten schenden

Congres kan gezag uitoefenen over lokale DC-aangelegenheden, overeenkomstig de districtsclausule van de grondwet (artikel 1, sectie 8, clausule 17), en het Congres beoordeelt alle DC-wetten voordat ze wet worden. Het congres kan DC-wetgeving wijzigen of zelfs terugdraaien en nieuwe wetten opleggen aan het district.

“Terwijl de Metropolitan Police Department worstelt met de aanhoudende misdaadcrisis in het district te midden van een historisch personeelstekort, is de DC Council vastbesloten om een ​​zeer gebrekkige wet uit te vaardigen die agenten verhindert om Amerikanen in Washington effectief te beschermen en te dienen”, vertelde Clyde de beller voordat hij de wetgeving.

“Het is alarmerend dat deze misplaatste wet onvermijdelijk de voortdurende inspanningen van de MPD om officieren te rekruteren en te behouden in gevaar zal brengen – wat een reeds ernstig probleem verergert. Nu het Congres zijn constitutionele gezag effectief heeft gebruikt om de gevaarlijke Wet op het Wetboek van Strafrecht, herzien DC Council, te schrappen, moeten we nu handelen om deze antipolitiemaatregel snel te blokkeren om de veiligheid van de hoofdstad van ons land voor alle Amerikanen te waarborgen, ‘voegde hij eraan toe.

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een resolutie van afkeuring aangenomen om de herziene wet op het wetboek van strafrecht van de gemeenteraad van Washington, D.C. uit 2022 te blokkeren, die de straffen voor een aantal gewelddadige misdrijven zou verminderen. De beller bracht op 2 februari voor het eerst nieuws over de wetgeving. 2. De stemming was 81 tegen 14, met in totaal 33 Democraten die met Republikeinen stemden om het wetsvoorstel goed te keuren.

De DC Council keurde in november de Revised Criminal Code Act (RCCA) goed. 2022. De RCCA strafverlagend voor bepaalde gewelddadige strafbare feiten, waaronder carjackings, overvallen en moorden. De democratische burgemeester van DC, Muriel Bowser, sprak op 16 januari zijn veto uit over het wetsvoorstel. 4, maar het bestuur verwierp zijn veto van 17 januari met 12 tegen 1.

LEES HIER HET GEZAMENLIJKE BESLUIT:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

Gewelddadige criminaliteit in DC is in 2021 toegenomen. Gegevens van de Metropolitan Police Department (MPD) tonen aan dat aantal moorden steeg met 19% in 2020 en bleef constant tot 2021, de Washingtonian gemeld. Carjackings hebben verdrievoudigen sinds 2019. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: House, Senate GOP om ‘DC Home Rule’-stemming te lanceren om nieuwe districtscriminaliteitswet te blokkeren)

“Jarenlang hebben democraten in Washington en New York wetshandhaving belasterd – ze ondermijnen het moreel, voeren beleid uit dat agenten verhindert hun werk effectief te doen en zetten aan tot gewelddadige gevoelens tegen de politie”, vertelde Garbarino aan The Caller. “Toegewijde ambtenaren nemen in recordaantallen ontslag vanwege de huidige politieomgeving en zeer weinigen zijn bereid hun plaats in te nemen. Deze gezamenlijke resolutie zou zich verzetten tegen de Comprehensive Police and Justice Reform Act 2022, die door de DC Council werd aangenomen in weerwil van de zeer reële veiligheidsproblemen die door wetshandhavers naar voren zijn gebracht. Het is tijd om te zeggen dat genoeg genoeg is en het antipolitieverhaal terug te dringen, te beginnen hier in de hoofdstad van het land. ” (GERELATEERD: Senaat keurt wetgeving goed om de nieuwe misdaadwet van DC te blokkeren, gaat naar het kantoor van Biden voor ondertekening)

De gezamenlijke resolutie kreeg steun van de DC Police Union, die zei dat de wetsvoorstellen gevaarlijk waren en zouden leiden tot meer criminaliteit in de hoofdstad van het land.

“De introductie van deze nieuwe resolutie van het gezamenlijke huis is nodig om de openbare veiligheid in de hoofdstad van het land te beschermen”, zei Gregg Pemberton, voorzitter van de DC Police Union. “Deze wet is een gevaarlijke wet die de collectieve onderhandelingsrechten van MPD-agenten vernietigt, een eerlijk proces ontkracht, minder dodelijke opties voor wetshandhaving tijdens een rel vermindert en verder bijdraagt ​​aan de kritieke personeelscrisis die de Metropolitan Police Department (MPD) vandaag teistert. Deze wet zit vol met slecht beleid met reële gevolgen die gerechtigheid voor families en slachtoffers vertragen.

De gezamenlijke resolutie heeft 15 medeondertekenaars: Reps. Buddy Carter uit Georgia, Anthony D’Esposito uit New York, Jeff Duncan en Joe Wilson uit South Carolina, Glenn Grothman uit Wisconsin, Kevin Hern uit Oklahoma, Clay Higgins uit Louisiana, Darrell Issa en Doug LaMalfa uit Californië, Ronny Jackson uit Texas, Jake LaTurner uit Kansas, Anna Paulina Luna en Daniel Webster uit Florida, Pete Stauber uit Minnesota en Rudy Yakym uit Indiana.