Republikeinse vertegenwoordiger uit Texas. Chip Roy schreef een brief aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarin hij zijn “niet-aflatende steun” voor Amerika’s alliantie met Israël bevestigde, zo heeft de Daily Caller vernomen.

Vertegenwoordiger Roy sprak zijn wens uit om op het 118e congres met Netanyahu samen te werken om de Amerikaanse banden met Israël te verdiepen en het bestaansrecht van de Joodse staat als de enige democratie in het Midden-Oosten te beschermen. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: ‘Imperatief’ – Chip Roy roept GOP op om verder te gaan met het wetsvoorstel om illegale immigratie aan te pakken)

“Ik schrijf om mijn niet-aflatende steun te bevestigen voor het historische partnerschap tussen de Verenigde Staten en Israël. Israël is onze beste vriend en bondgenoot in het Midden-Oosten. Onze twee landen delen een heilige en niet-aflatende band die geworteld is in gemeenschappelijke waarden en joods-christelijke Als congresleden wil ik blijven samenwerken met uw nieuwe regering om onze langdurige, onwrikbare en wederzijds voordelige alliantie op het 118e congres vooruit te helpen”, schreef Roy.

“Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten en blijft een baken van stabiliteit en vrijheid in de regio. Ik ben er vast van overtuigd dat vrede en welvaart beginnen met de volledige erkenning van het bestaansrecht van Israël”, vervolgde hij.

Netanyahu begon zijn zesde ambtstermijn in december 2022 nadat zijn Likud-partij een coalitie had gevormd met andere conservatieve partijen. Hij werd uit zijn ambt gezet door een coalitieregering die in 2021 werd gevormd na 12 jaar als premier.

In Israël zijn protesten uitgebroken over een wetsvoorstel dat gericht is op het inperken van de macht en onafhankelijkheid van de Israëlische rechterlijke macht. De regering Biden heeft gepromoot een tweestatenoplossing om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen, een standpunt dat door House Speaker Kevin McCarthy en House Majority Leader Steve Scalise als anti-Israël werd bekritiseerd. Biden ligt eruit tegen Netanyahu’s gerechtelijke hervorming in februari en riep in plaats daarvan op tot consensusvorming.

De linkse non-profitorganisatie die de protesten leidt, heeft naar verluidt sinds 2020 38.000 dollar ontvangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, ondanks haar partijdige activiteiten.

“In geen geval mag het geld van de Amerikaanse belastingbetaler onze beste vriend en bondgenoot in het Midden-Oosten, de staat Israël, ondermijnen”, zei Roy tegen de Daily Caller. “Het Amerikaanse volk heeft de Republikeinen de macht van de aandelenmarkt gegeven en we zouden die moeten gebruiken om elk onderdeel van de gewapende regering dat niet in overeenstemming is met de waarden van het Amerikaanse volk, te weerleggen.”

LEES HIER DE BRIEF:

(DAGELIJKSE BELLER GEKREGEN) – 3… door Hendrik Rogers