Een verslaggever die donderdag getuigde over vermeende censuur door de overheid, beschreef de opkomst van een “censuurindustriecomplex” gefinancierd met Amerikaanse belastinggelden aan Fox News-presentator Tucker Carlson.

“Het was een zeer verontrustende gebeurtenis, zoals u al aangaf. Ze eisten toen te weten wie onze bronnen waren, wat we natuurlijk niet met hen wilden delen’, zei journalist Michael Shellenberger tegen Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller News Foundation. (GERELATEERD: Jim Jordan spreekt met Dem’s vertegenwoordiger over censurering van ‘wettelijke spraak’ op Twitter)

“Het is belangrijk om de context hier te onthouden,” vervolgde Shellenberger. “We hebben hier onthuld dat het veel verder gaat dan wakkere censuur binnen Twitter, we hebben nu een industrieel censuurcomplex blootgelegd dat door de overheid gefinancierde entiteiten omvat die door de staat gesponsorde censuur toepassen.”

SHOW:

Shellenberger en Matt Taibbi getuigden bij een publiek donderdag gehouden door de House Special Subcommittee on Federal Militarization, waarin de bevindingen van verschillende werden geschetst rapporten op basis van documenten van Elon Musk, die de sociale-mediasite in oktober 2022 kocht. Volgens Shellenberger zou de FBI Twitter tussen oktober 2019 en februari 2021 $ 3,5 miljoen hebben betaald.

“Ze proberen nu het gebruik van kunstmatige intelligentie te mainstreamen om specifieke informatie te censureren. We hebben nu gezien dat Facebook en Twitter betrapt werden op het censureren van specifieke informatie over vaccinaties tegen het coronavirus, omdat ze vrezen dat dit zou kunnen leiden tot aarzeling met vaccins”, zei Shellenberger.

“Het verhaal is echt geëvolueerd en er valt nog veel meer over te zeggen. We ontdekken nog steeds behoorlijk wat informatie, maar wat je hier ziet, is eigenlijk de opkomst van een censuurindustrie naar door de belastingbetaler gefinancierde winst om te censureren. informatie uit de echte wereld’, vervolgde Shellenberger.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.