Foto van de ontspoorde treinsite:

Een trein in Norfolk Southern die in Calhoun County, Alabama reed, ontspoorde donderdagochtend vroeg. Zevenendertig treinwagons sprongen rond 6.50 uur ET van de rails, volgens: lokale rapporten:.

Het incident is in ieder geval de vierde ontsporing van het vrachtbedrijf in iets meer dan een maand Rampzalige ontsporing in Oost-Palestina en Ohio begin februari. Dit vorige ongeval dwong de evacuatie van duizenden mensenhet lokale milieu verontreinigd, doodde ongeveer 43.000 dierenen leidde tot: voortdurende gezondheidsproblemen voor de gemeenschap.

Na Oost-Palestina sprong een tweede trein uit Norfolk Southern over de rails in het zuidoosten van Michigan 16 februari. Een derde ontsporing volgde op 4 maart in Springfield, Ohio..

Bij het incident van vanochtend raakte niemand gewond. Bovendien vervoerde de trein geen bekende gevaarlijke stoffen, vertelde de woordvoerder van Norfolk Southern, Connor Spielmaker, op een persconferentie vanmiddag. door AL-nieuws. Twee rijtuigen van de trein waren hierbij betrokken eerder: vervoerden gevaarlijke stoffen, maar op het moment van de ontsporing bevatten de auto’s alleen resten en werden er geen lekken of risico’s voor het publiek ontdekt, zei Spielmaker. Een onderzoek naar de oorzaak van het incident en het opruimen van de gekantelde wagons en hun inhoud zijn aan de gang, zeiden ambtenaren.

Door een speling van het lot gebeurde de ontsporing van vandaag in Norfolk Southern slechts enkele uren voordat bedrijfsleiders moesten getuigen voor het Congres. Tijdens de hoorzitting vertelde de CEO van de spoorwegmaatschappij, Alan Shaw, aan de verzamelde Amerikaanse senatoren dat het hem “zeer speet” voor de schade aan Oost-Palestina. “Ik ben vastbesloten om het goed te maken,” zei Shaw. volgens de New York Times. De uitvoerende macht heeft echter geweigerd zich te committeren aan het betalen van de langdurige medische rekeningen van de stad Ohio, de gezondheidszorg of de daaruit voortvloeiende lokale economische schade, zelfs onder druk van verschillende senatoren, merkte de NYT op.

Ontsporingen van goederentreinen komen maar al te vaak voor, met meer dan 1.000 van dergelijke incidenten ingecheckt: alleen al in 2022. Hoewel de meeste ver verwijderd zijn van de rampen in Oost-Palestina, ontsporingen blijven vermijdbare rampen die aanzienlijke gevolgen voor het milieu en de mens kunnen hebben. In de nasleep van Oost-Palestina beginnen ze de aandacht te krijgen die ze waarschijnlijk verdienen.

Spoorwegmaatschappijen houden van: Norfolk Southern verzamelde (en lobbyde) agressief tegen regulering en maatregelen, zoals betere remeisen, die het vrachtvervoer waarschijnlijk veiliger zouden maken en ontsporingen minder frequent zouden maken. En al jaren winnen bedrijven. Toch staan ​​Norfolk Southern en anderen onder toenemende druk om hun manier van doen te veranderen. Eerder deze week heeft het bedrijf: begonnen met het aankondigen van beveiligingsaanpassingen. Er kunnen aanvullende regels van toepassing zijn het padhopelijk wordt het verankerd in de Amerikaanse wet.

De schuld ligt echter niet alleen bij de spoorwegmaatschappijen. Politici aan beide kanten van het gangpad zijn medeplichtig geweest. Eind 2022, transportsecretaris Piet ButtigiegPresident Joe Biden en het Congres openlijk gewerkt om een ​​geplande spoorwegstaking te beëindigen. Vakbondsarbeiders waren bereid te sluiten in een poging om betaald ziekteverlof en andere basisbescherming te krijgen. Het is veilig om aan te nemen dat veel ontsporingen het gevolg zijn van menselijke fouten, en dat zieke en vermoeide spoorwegarbeiders, gedwongen om te blijven werken, waarschijnlijk nog veel meer fouten maken. Ergo. betaald ziekteverlof betekent veiliger vrachtvervoer.

Tijdens de hoorzitting van donderdag zei Shaw, CEO van Norfolk Southern weigerde altijd te binden om alle werknemers van zijn bedrijf betaald ziekteverlof aan te bieden, terwijl een toegestane staking in december 2022 dit had kunnen forceren. Senator Bernie Sanders vroeg Shaw naar de kwestie, vraag het herhaaldelijk aan de uitvoerende macht om meer te verduidelijken. Als reactie daarop gaf Shaw vage dubbelzinnigheden. “Je spreekt als een politicus”, een geërgerde zei Sanders ten slotte.