Een screenshot van een voorbeeld van een Discord-chat

Een screenshot van een voorbeeld van een Discord-chat | Fotocredit: onenigheid

Chat-app Discord kondigde donderdag aan dat het nieuwe kunstmatige-intelligentiefuncties zal introduceren die lange gesprekken kunnen samenvatten of decoraties kunnen toevoegen aan de avatar van een gebruiker, de nieuwste zet van technologiebedrijven om tools te creëren voor generatieve AI.

Generatieve AI, die de aandacht heeft getrokken van de technische industrie, is een technologie die afbeeldingen, tekst of video’s kan genereren als reactie op een prompt.

Startups zoals OpenAI en techreuzen zoals Microsoft en Google hebben AI-chatbots geïntroduceerd of aangekondigd die in staat zijn om webinformatie te synthetiseren om complexe zoekopdrachten te beantwoorden of zelfs om originele romans te schrijven.

“We zijn getuige van een van de meest opwindende tijden in opkomende technologie”, zei Jason Citron, algemeen directeur van het in San Francisco gevestigde Discord, tijdens een persconferentie.

(Abonneer u voor het laatste technische nieuws van de dag op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief)

Discord, waarmee groepen gebruikers kunnen chatten via tekst, video en spraak, zei dat het een bot genaamd Clyde zal vernieuwen, die nu wordt aangedreven door OpenAI-technologie. Discord-gebruikers kunnen de door AI aangedreven Clyde oproepen om triviale vragen te beantwoorden, vergaderingen te plannen of afspeellijsten aan te bevelen, aldus het bedrijf.

Met een andere AI-functie kunnen gebruikers de avatars van hun vrienden “remixen” met behulp van generatieve afbeeldingssjablonen. De functie kan bijvoorbeeld een kroon op iemands hoofd plaatsen in hun profielfoto om hun verjaardag te vieren.

Als gebruikers van Discord zijn afgedwaald en een berichtenstroom hebben gemist, kan een AI-tool het gesprek samenvatten en gebruikers in staat stellen snel terug te keren naar delen van de berichtenreeks om de discussie bij te houden. De tool wordt volgende week uitgerold naar een beperkt aantal Discord-groepen, aldus het bedrijf.

Discord zei dat het ook zal experimenteren met OpenAI-technologie om een ​​bestaande tool voor het modereren van inhoud te verbeteren die automatisch schadelijke of ongewenste berichten van een Discord-chat kan blokkeren. De vernieuwde tool kan berichten markeren voor moderators en ook de context van het gesprek begrijpen, aldus het bedrijf.