Clyde Discord Bot

Tekening:: Meningsverschil:

Discord is niet nieuw voor AI, maar het maakt in zijn nieuwste zeker een statement over zijn toewijding eraan blogpost:. Het bedrijf zei dat zijn chat-app de “plek voor AI met vrienden” was. Als je een ogenschijnlijk bewuste AI-chatbot wilt betrekken bij een gesprek met je favoriete online vrienden, dan kan dat. Het maakt deel uit van een openbaar experiment dat volgende week van start gaat.

Discord presenteerde zijn visie voor de toekomst van zijn AI in zijn chat-app, die al AI-geïnfundeerde moderatie en de Midjourney-beeldgenerator biedt voor gebruik op servers. Het zal vandaag beginnen met het uitrollen van verbeterde AI-mogelijkheden naar servers, waaronder een verbeterde AutoMod, met een volledig uitgeruste AI-chatbot waarvan het hoopt dat het een meer feestvriendelijke ervaring zal bieden dan andere. Hij plaagde ook een deel van waar hij aan werkt voor toekomstige updates.

Discord introduceert OpenAI in de chat

Op donderdag kondigde Discord een “gratis openbare ervaring” aan waarbij een AI-chatbot met een groot taalmodel rechtstreeks in de Discord-chat wordt geïntegreerd. De chatbot is afkomstig van de maker van ChatGPT OpenAI en stelt gebruikers in staat om “te genieten van AI met vrienden”, waarbij wordt benadrukt hoe generatieve AI kan worden gebruikt om gesprekken te stimuleren, in plaats van beperkt te zijn tot één face-to-face Q&A.

Discord is slechts het nieuwste grote online platform dat inspringt op de hype rond chatbots met grote taalmodellen. AI openen: publiceerde zijn API vorige week terwijl het zichzelf promootte als een one-stop-shop voor elk bedrijf dat op zoek is naar een snelle en relatief goedkope manier om op de AI-bandwagon te springen. Dankzij deze API kunnen andere platformen zoals: Slack eigendom van Salesforce En: Snapchat: hebben ook beperkte AI-chatbots in hun platforms geïntegreerd. Laten we ook Microsoft niet vergeten, dat ook beschikt over: geïntegreerde OpenAI-technologie in zijn Bing-chatbot en de Windows 11 taakbalk.

Tijdens een perspresentatie demonstreerde het bedrijf hoe Discord-gebruikers op ondersteunde servers een AI-chatbot kunnen oproepen door @Clyde, de naam van een van Discord’s mascottes, in de chat te typen. De chatbot kan gebruikers bijvoorbeeld vertellen hoe laat het is in Tokio, Japan, of stappen opsommen voor ‘hoe een vogelhuisje te bouwen’.

Je kunt de AI ook een grappige GIF laten zoeken voor die dringende momenten waarop het laat is en je te moe bent om jezelf voor de gek te houden. Volgens Discord’s vice-president engineering, Prachi Gupta, wordt de Clyde-bot volgende week naar alle gebruikers uitgerold.

Zonder het te kunnen testen, is het onbekend of de AI in staat zal zijn om antwoorden te vormen die verder gaan dan simpele vragen en antwoorden. Discord CEO Jason Citron zei dat hij wil dat deze AI in een “veilige en positieve omgeving” bestaat. U hoeft niet ver te zoeken om voorbeelden te vinden van andere op ChatGPT gebaseerde producten, zoals Bing, die enorme PR-hoofdpijn veroorzaken, zoals wanneer het kopieert de mening van de zelfverklaarde vrouwenhater Andrew Tate.

In een verklaring zei Discord dat het de AI er niet van heeft weerhouden om slimme prompts te produceren, en het begint pas op een beperkt aantal servers, zodat het bedrijf kan “leren en herhalen”. Tijd: zal vertellen hoe effectief Discord erin slaagt de ergste aspecten van veelgebruikte LLM’s te vermijden.

De behulpzame AutoMod AI van Discord

Als je zo druk bent met het leven en het najagen van geluk dat je mist wat je vrienden de hele week aan het bespreken waren, introduceert Discord twee handige modding- en synthesebots. De eerste is een uitgebreide AutoMod AI, die het gemakkelijker zal maken om vervelende chats op een Discord-server te verwijderen terwijl moderators weg zijn. AI AutoMod: is niet nieuw voor Discord, maar het gebruikt nu een breder taalmodel om te selecteren wat kleuters ‘onbenullige praatjes’ noemen. Natuurlijk, als die pot talk hatelijk wordt, is het uitgangspunt dat AutoMod de context voldoende begrijpt om je te waarschuwen zodra het de server bereikt.

Een screenshot van Discord's AutoMod AI

Kunt u uw server niet altijd in de gaten houden? Discord wil AI gebruiken om poepchats te vermijden.
Afbeelding:: Meningsverschil:

Niets is erger dan wanneer je online vrienden een date besluiten en je er helemaal niets van af weet. De functie voor gespreksoverzichten van Discord zal helpen bij een deel van de digitale FOMO. Gespreksoverzichten groeperen vergelijkbare berichten, zodat u snel kunt zien wat er is gebeurd en wie om wat heeft gelachen terwijl u weg was. Het moet echter door de servereigenaar worden ingeschakeld om te werken. Het is onduidelijk hoe dit zal bepalen welke vakken moeten worden gescoord. Het zal op zijn minst waarschijnlijk gemakkelijker zijn om de aantekeningen van de AI te volgen dan handmatig door een lang gesprek tussen vrienden te bladeren om vervolgens te beseffen dat je heen en weer een moordenaar hebt gemist.

AutoMod AI wordt vandaag als proef gelanceerd op geselecteerde servers, terwijl Conversation Summaries vanaf volgende week in beperkte capaciteit wordt gelanceerd.

De geplande AI-functies van Discord

Discord ging ook naar zijn blog om te pronken met de AI-geïnfundeerde functies waaraan het op de achtergrond werkt. De eerste heet Avatar Remix, en het zal snel memes vrijgeven in een oogwenk – of een muisklik, om zo te zeggen. Avatar Remix neemt de avatar van een gebruiker en voegt activa toe wanneer je de AI met een naam uitnodigt. Als je bijvoorbeeld je vriend wilt plagen met zijn obsessie met vogels, kun je een slash-opdracht typen om de app te vertellen dat hij kraaien over hun hele avatar moet toevoegen, en kijk dan wat de AI bedenkt. Deze functie is open source; nieuwsgierige ontwikkelaars kunnen nu de GitHub-code pakken om mee te spelen.

Enkele van de meest scheve nachten die ik in de afgelopen millennia op internet heb doorgebracht, waren verreweg de wereldwijde lounges op Yahoo! Bespreken. Het whiteboard van Discord met AI-prototype ziet eruit als een soortgelijk concept. Het bedrijf zei dat het een “gedeelde visuele ruimte” aan het verkennen was waar je met anderen kunt chatten. Het bevat een door AI aangedreven tekst-naar-afbeelding-generator om u op weg te helpen, dus het is niet precies zoals de Microsoft Paint-gebruikersinterface van die millenniumdagen. Deze functie is nog niet beschikbaar, maar Discord zegt eraan te werken.

AI-incubatie

Anjney Midha, vice-president van Discord’s Platform Ecosystem, zei ook dat hij erop stond dat 3 miljoen Discord-servers met meer dan 30 miljoen gebruikers al apps van derden spelen op basis van AI, zoals de hierboven genoemde. AI Art Generator, halverwege de reis en AI-studiemaatje Juni. Midjourney zelf is de grootste server op Discord, uitsluitend dankzij de 13 miljoen leden die de bot gebruiken om gratis afbeeldingen te genereren.

David Holz, de CEO van Midjourney, heeft ook geprobeerd om van zijn project een gemeenschapsgericht bedrijf te maken. Hij zei dat hoewel zijn gelijknamige onafhankelijke onderzoekslaboratorium van gebruikers verlangt dat ze betalen na een bepaald aantal prompts, dat geld wordt gebruikt om de lichten aan te houden en de servers draaiende te houden. Hij voegde eraan toe dat als enkelen Midjourney “professioneel” gebruiken, het vooral is om “moodboards” en dergelijke te maken.

Ondanks deze bewering hebben enkele bekende gebruikers geprobeerd Midjourney te gebruiken om geld te verdienen. De in New York gevestigde kunstenaar Kris Kashtanova raakte na hen verwikkeld in een lange rechtenstrijd oorspronkelijk het copyright ontvangen op hun graphic novel gemaakt met Midjourney. Het US Copyright Office keurde aanvankelijk hun aanvraag goed, hoewel dat pas onlangs gebeurde keerde terug en trok het copyright op de door AI gegenereerde kunst in de strip in. Kashtanova zei eerder dat Midjourney hielp hen een advocaat te vinden beroep aantekenen tegen de beslissing van de Copyright Office.

Ongeacht de AI-controverse probeert Discord een hotspot te worden voor AI-ontwikkeling. Om nog meer bedrijven te verleiden om kunstmatige-intelligentietechnologie binnen het chatplatform te creëren, zei het bedrijf dat het zijn Ecosysteemfonds van $ 5 miljoen door een “AI-incubator” te creëren. Midha zei dat ontwikkelaars naast geldbeurzen ook toegang krijgen tot Discord-ontwikkelingsteams en vroege toegang tot platformfuncties.

Bijgewerkt 03/09/2020 14:54 ET.

In dit bericht stond oorspronkelijk dat de AI-chatbot van Discord vandaag is gelanceerd. Volgende week gaat het echt van start. Hij gaf ook een verkeerde voorstelling van de lanceringsdatum van Anthropic’s chatbot Claude.