Van de memoires van de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, werden in de eerste week meer dan 94.300 exemplaren verkocht, meer dan van de memoires van Barack Obama, Hillary Clinton en Donald Trump in hun eerste week.

DeSantis’ memoires, “De moed om vrij te zijn: Florida’s plan voor de vernieuwing van Amerika“, werd gepubliceerd door HarperCollins op 2 februari 28. Er zijn meer exemplaren van verkocht dan van de memoires die Obama, Clinton en Trump vóór hun respectievelijke presidentiële campagnes hebben gepubliceerd, volgens gegevens van NPD Bookscan, Business Insider gemeld. (GERELATEERD: voormalig Trump-topfunctionaris kondigt campagneplan van DeSantis aan)

Van de memoires van Hillary Clinton uit 2014 vóór haar presidentiële campagne in 2016 werden 86.200 exemplaren verkocht en van de memoires van Obama uit 2006 vóór haar presidentiële campagne in 2008 werden 67.500 exemplaren verkocht, meldde de outlet. Zowel Clinton als Obama waren prominente figuren in de Democratische Partij toen hun memoires werden gepubliceerd. Van de memoires van Trump uit 2015 vóór zijn presidentiële campagne in 2016 werden 27.687 exemplaren verkocht, toen hij nog steeds als een oude kandidaat werd beschouwd.

DeSantis zal naar verwachting president worden tegen voormalig president Trump te midden van een groeiend aantal Republikeinse kandidaten voor de nominatie van de partij. Op basis van nationale en staatspeilingen onder GOP-kiezers wordt verwacht dat hij de meest geduchte uitdager van Trump zal zijn.

Hij toert door het hele land om het boek te promoten terwijl hij zich voorbereidt op een wetgevende zitting met de Republikeinse supermeerderheid van de staat. De kiezers in Florida herkozen DeSantis in november met bijna 20 punten meer dan Democraat Charlie Crist.