Alex DeBrincat scoorde het beslissende doelpunt met minder dan drie minuten te gaan in de derde periode en bezorgde de Ottawa Senators donderdagavond een 5-4 overwinning op de Seattle Kraken.

Shane Pinto, Jakob Chychrun, Claude Giroux en Patrick Brown scoorden ook voor Ottawa. Mads Sogaard maakte 29 reddingen. Nick Holden en Tim Stützle hadden elk twee assists voor Ottawa. Ook Giroux, Mathieu Joseph en Jake Sanderson verzamelden een assist.

Jared McCann scoorde tweemaal en Vince Dunn en Jaden Schwartz voegden doelpunten toe voor de Kraken, die hun winning streak van vijf wedstrijden zagen breken. Philipp Grubauer maakte 26 reddingen. Alex Wennberg, Yanni Gourde en Daniel Sprong hadden elk een assist en Schwatz breidde zijn puntenreeks uit tot vijf wedstrijden.

Ottawa scoorde de eerste drie doelpunten van de wedstrijd en stond na de eerste periode met 3-1 voor. De Kraken scoorde vervolgens drie keer op rij en nam kort de leiding op het doel van Dunn op 3:23 van de derde. Dat voordeel duurde niet lang, want Giroux scoorde minder dan een minuut later om de wedstrijd gelijk te trekken.

DeBrincat scoorde vervolgens om 5:37 om de overwinning voor de senatoren te bezegelen, die maandag met 5-0 verloren van Chicago.

KIJK | DeBrincat scoort een beslissend doelpunt terwijl de senatoren Kraken verslaan:

Het doel van DeBrincat laat in de 3e periode levert senatoren een grote overwinning op Kraken op

Alex DeBrincat scoorde laat in de derde periode en bezorgde Ottawa een 5-4 overwinning op Seattle en twee cruciale punten in het klassement.

Pinto, Chychrun en Brown scoorden in de eerste periode voor de senatoren. Chychrun, die ook een assist had, heeft twee goals en twee assists in drie wedstrijden sinds hij bij de Senators kwam.

McCann, die dit seizoen 33 doelpunten maakte, scoorde het enige doelpunt van de Kraken in de eerste helft en voegde er nog een toe in de tweede helft. McCann heeft gescoord in elk van de drie wedstrijden die Seattle sinds het begin van het seizoen 2021-2022 tegen de senatoren heeft gespeeld.

Cam Talbot, doelverdediger van de senatoren, die maandag laat uit de wedstrijd was met een “middenlichaamblessure”, keerde woensdag terug naar Ottawa voor behandeling. Coach DJ Smith vertelde verslaggevers woensdag dat Talbot drie weken zou missen.

De senatoren staan ​​zaterdag tegenover de Canucks in Vancouver.