Een Amerikaanse districtsrechter zei vrijdag dat zelfs met slechts één toegang tot de klaptelefoon, de borgtochtvoorwaarden van Sam Bankman-Fried te soepel zouden zijn.

Een federale rechter denkt niet dat voorgestelde wijzigingen in de borgtochtvoorwaarden van Sam Bankman-Fried genoeg zijn om het probleem van de in ongenade gevallen oprichter van FTX op te lossen online: gedrag in afwachting van oordeel, volgens: Dat meldt Reuters vrijdag.

Volgens de uitlaat zei rechter Lewis Kaplan dat hij aanhoudende zorgen had over: Bankman-Fried’s toegang tot technologie en communicatieapparatuur terwijl de voormalige crypto golden boy op borgtocht vrij is en in het huis van zijn ouders in Californië woont, waar miljoenen dollars in om zijn gegaan.

“Hij zou er een manier omheen kunnen vinden en niet gepakt worden”, zei Kaplan tijdens de hoorzitting van vandaag, waarbij hij Bankman-Fried “inventief” noemde. De verklaringen van Kaplan kwamen vrijdagochtend tijdens een hoorzitting, waarin de rechter een voorstel verwierp om de borgtochtvoorwaarden van de twee te wijzigen Het juridische team van Bankman-Fried en de aanklager de week ervoor.

Hoewel de advocaten van Bankman-Fried ontkenden dat hun cliënt betrokken was bij enige activiteit die de integriteit van de zaak zou kunnen schaden, kwamen de verdediging en de aanklager bijeen en bereikten overeenstemming over een reeks voorgestelde wijzigingen in de obligatie van SBF, beschreven in een brief van 3 maart.

Deze aanpassingen hielden onder meer in dat het Bankman Fried uitdrukkelijk verboden was om:

  • Communiceer met huidige of voormalige werknemers van FTX of het bijbehorende hedgefonds, Alameda Research.
  • Gebruik versleutelde berichten- of bel-apps, waaronder Signal.
  • Gebruik van een VPN, behoudens specifieke en gekwalificeerde uitzonderingen betreffende toegang tot documenten in zijn dossier.
  • Koop of schaf nieuwe apparaten met internetverbinding aan.

De voorgestelde wijzigingen in de borgtochtvoorwaarden zouden ook de technologietoegang van SBF hebben beperkt tot een domme klaptelefoon zonder internetmogelijkheden en een laptop met beperkte functionaliteit, geïnstalleerd met bewakings- en beveiligingssoftware die zijn activiteiten zou registreren. Ten slotte zouden zijn ouders verplicht zijn om documentatie van al hun met internet verbonden apparaten aan de rechtbank voor te leggen, en zou SBF zowel zijn klaptelefoon als zijn bewaakte laptop hebben moeten inleveren voor regelmatige doorzoekingen. Maar zelfs dat gesuggereerde optreden was volgens Reuters niet genoeg om de rechter te sussen. In reactie op de weigering van de rechter gaf een van de advocaten van SBF aan terug te gaan naar de tekentafel en samen met de aanklagers aan een nieuw voorstel te werken.

Aanklagers beweerden verder dat SBF, terwijl hij op borgtocht vrij was, een gecodeerd berichtenplatform, Signal, gebruikte om contact op te nemen met voormalige werknemers en de algemeen adviseur van het Amerikaanse filiaal van FTX. Aanklagers voerden aan dat het een poging was om met getuigen te knoeien – beschuldigingen die de verdediging ontkende – in: een rechtszaak op 6 februari.

SBF was: keerde terug naar zijn Stanford-professor ouders ‘huis: op $ 250 miljoen obligatie in december 2022 en wacht daar zijn proces af onder huisarrest. Van het oude: CEO van Crypto Exchange ging naar huis met mama en papa, hoewel federale aanklagers hun bezorgdheid hebben geuit over zijn communicatie en activiteiten. Bijvoorbeeld, Bankman-Fried zou een VPN hebben gebruikt om toegang te krijgen tot internet bij twee verschillende gelegenheden, waarbij hij meldde dat hij mogelijk heeft geprobeerd online tracking en surveillance te vermijden, of zelfs cryptocurrency uit te wisselen, volgens een ingediende brief op 13 februari in de rechtbank.

Bankman gebakken staat voor een litanie van criminele fraude, samenzwering, het witwassen van geld en beschuldigingen van campagnefinanciering. Ze zijn allemaal gerelateerd aan: zijn rol in de ineenstorting van cryptocurrency exchange FTXen verdachte crimineel activiteit met betrekking tot de fondsen van klanten en bedrijven tijdens zijn ambtstermijn als CEO van FTX.

Het proces van SBF staat momenteel gepland voor 3 oktober. De advocaten van Bankman-Fried hebben eerder deze week aangegeven dat ze uitstel van die procesdatum kunnen vragen. omdat het verdedigingsteam bepaalde bewijzen nog niet heeft ontvangen van het openbaar ministerie.