Energiesecretaris Jennifer Granholm zei vrijdag tijdens een toespraak op het South by Southwest-festival dat iedereen van China kan “leren” als het gaat om klimaatbeleid.

China heeft in 2022 168 nieuwe kolencentrales goedgekeurd, volgens een rapport van het Center for Clean Air and Energy Research (CREA) en Global Energy Monitor (GEM) dat op 2 februari is uitgebracht. 27. Het land was in 2019 verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan enig ander land, BBC gemeld.

“Wat we hebben geprobeerd, wat minister Kerry heeft geprobeerd te doen als de klimaatgezant van de president, is ervoor te zorgen dat al deze landen het eens worden over zeer agressieve doelen om ervoor te zorgen dat we geen het klimaat – de opwarming van de aarde overschrijdt, weet je, 1,5 graden en we – we hebben – weet je, we staken onze hand op, we zeiden, we willen in 2050 netto nul bereiken, “zei Granholm. “We pushen echt andere landen om hetzelfde te doen.” (GERELATEERD: President McCarthy onthult belangrijke wetgeving om ‘energiekosten te verlagen’, China ‘afhankelijk’ te maken van Amerikaans aardgas)

SHOW:

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, de gezant van president Joe Biden voor klimaatverandering, zei dat de gesprekken met China over klimaatkwesties zijn vastgelopen sinds een spionageballon in februari viel. Kerry dringt er al lang op aan dat de gesprekken met China worden voortgezet, ondanks het intensieve gebruik van steenkool en de opbouw van kernwapens.

De regering-Biden heeft aangedrongen op meer elektrische voertuigen en het geleidelijk afschaffen van fossiele brandstoffen, wat Biden beloofd te doen bij het presidentschap in 2020.

Biden ondertekende in augustus de Cut Inflation Act, die een belastingvermindering voor de productie van elektrische batterijen omvatte. Ondanks het streven van Biden naar meer elektrische voertuigen, nam de Environmental Protection Agency op 1 januari een beslissing. 31 die de winning van 1,4 miljard ton koper, goud, molybdeen, zilver en renium in Alaska zou blokkeren om zalm te beschermen.

“En van welk land je ook lid bent, landen zijn allemaal gevoelig voor druk, voor groepsdruk, ze willen niet de uitbijter zijn – ik bedoel, er zijn een paar landen waarvan we weten dat ze uitbijters zijn en don het maakt mij niet uit – maar – maar ik denk dat China dat wel deed – was zeer responsief en heeft echt veel geïnvesteerd in hun oplossingen om hun doelen te bereiken, “vervolgde Granholm. “Dat zijn we ook – we hopen dat, weet je, we kunnen ze leren allemaal van wat China doet, maar de hoeveelheid geld die ze in schone energie steken, is eigenlijk, weet je, bemoedigend.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.