Democraten zouden wetgeving indienen om te pleiten voor gelijke beloning voor mannen en vrouwen, hoewel het concept van een loonkloof als zeer misleidend werd beschouwd.

Hakeem Jeffries, leider van de minderheid in het huis, en de Democratic Women’s Caucus hielden een persconferentie Vrijdag om de introductie van de aan te kondigen Paycheck Fairness-wetdie de Equal Pay Act van 1963 zou versterken. De Equal Pay Act van 1963 wijzigde de Fair Labor Standards Act om vrouwen te beschermen tegen loondiscriminatie.

vertegenwoordiger democraat. Rosa DeLauro uit Connecticut en democratische senator. Patty Murray uit Washington heeft het wetsvoorstel opnieuw ingevoerd, passeren voor het huis in 2021.

“Mannen en vrouwen in dezelfde baan verdienen hetzelfde loon,” zei DeLauro, “het is een eenvoudig concept dat zo velen in ons personeelsbestand veel te lang is ontgaan. Het wordt tijd dat we de Paycheck Fairness Act invoeren om de groeiende loonkloof te dichten en vrouwen de tools geven om loondiscriminatie op de werkplek aan te vechten.

“In het hele land worden vrouwen nog steeds minder betaald dan hun mannelijke tegenhangers, ze worden nog steeds gekwetst, en het wordt tijd dat we eindelijk actie ondernemen om de loonkloof te dichten”, zei Murray. “Als we het hebben over de loonkloof, hebben we het uiteindelijk over enorme, levensveranderende bedragen die vrouwen worden opgelicht. Vrouwen betalen de prijs voor inactiviteit en we moeten een einde maken aan de praktijken van seksistische lonen, voor goed.

Volgens Stichting Economisch Onderwijs (FEE), wordt de loonkloof tussen mannen en vrouwen “verkregen door het totale jaarinkomen van mannen in de Amerikaanse economie in een bepaald jaar te nemen en te delen door het aantal mannelijke werknemers”. Hoewel dit wijst op een loonkloof, wijst het niet op discriminerende bedoelingen van werkgevers. Volgens gegevens van het Bureau of Labor Statistics verzameld door de FEE, mannen en vrouwen Ik heb de neiging om te werken verschillende soorten banen, die ook bijdragen aan de algemene inkomenskloof. Vrouwen vormen 94% van de opvoeders in de kinderopvang carrière die loont Gemiddeld $ 23.760. Mannen vormen meer dan 95% van de arbeiders in de bosbouwindustrie, een baan die $ 42.310 betaalt.