Corinne Deacon is ontslagen als hoofdcoach van het Franse damesteam vanwege wat de Franse voetbalbond omschreef als “een zeer significante kloof” met de spelers die “het punt van geen feedback heeft bereikt”.

Deacre’s ambtstermijn was moeilijk. Het omslagpunt kwam toen aanvoerder Wendie Renard aankondigde dat ze niet voor het team zou spelen om haar geestelijke gezondheid te beschermen, en zei dat ze “het huidige systeem niet langer aankon”, en Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto volgden dit voorbeeld.

Een vierkoppig panel dat in opdracht van federatievoorzitter Philippe Diallo onderzoek moest doen naar beweringen over de teamcultuur, concludeerde dat “de waargenomen disfuncties in deze context onomkeerbaar lijken”. Een persbericht vermeldt: “Gezien deze elementen is besloten een einde te maken aan de missie van Corinne Deacon aan het hoofd van het Franse damesteam.”

Deacon had woensdag een verklaring afgegeven waarin hij zijn vastberadenheid uitsprak om te blijven en verklaarde: “Ik heb, niet zonder veel leed, de vertoon van laster, onwaarheden en ambities van elkaar doorstaan ​​… Ik heb het voorwerp gemaakt van een campagne van laster die is verbazingwekkend”. in zijn geweld en oneerlijkheid.

Vermeende problemen tussen de manager en de senior spelers zijn de afgelopen jaren breed uitgemeten. Deacons trainingsmethoden, enkele van zijn openbare kritiek op spelers en selectiebeslissingen maakten hem bij sommige mensen onpopulair.

Renard, de aanvoerder van Lyon, werd in 2017 door Deacon van de aanvoerdersband van Frankrijk ontdaan na het verlaten van de kwartfinales van het EK, maar herstelde die in 2021.

Deacon liet Katoto weg uit zijn ploeg voor het WK 2019, ondanks de spits als Ligue 1-topscorer, en liet Amandine Henry en Eugénie Le Sommer uit de Engelse Euro 2022-ploeg na een publieksruzie met het Lyon-duo. In juli 2020 kondigde doelman Sarah Bouhaddi aan dat ze stopte met het internationale voetbal terwijl Deacon de leiding had.

nieuwsbrief promotie overslaan

De verklaring van het uitvoerend comité van de FFF zegt dat het panel de taak heeft een vervanger voor Deacon te vinden. Hij voegde een recensie van de spelers toe en verklaarde dat “de manier waarop de spelers hun kritiek uitten in de toekomst niet langer acceptabel was”.