Foto van het publiek op de persconferentie

Politie: drieëntwintig extra mensen in rekening gebracht met binnenlandse terroristische misdaden in Atlanta, Georgia deze week na de arrestatie van tientallen mensen in vermeende betrokkenheid bij aanhoudende protesten tegen de bouw van een geplande politie-opleidingscentrum. De redenering voor deze nieuwe zware lasten. vuile schoenen, volgens een rapport dat woensdagavond door The Intercept is gepubliceerd.

In de arrestatiebevelen, waarnaar advocaat Eli Bennet tijdens een hoorzitting op dinsdag verwees, noemde de politie modder op de schoenen van sommige beklaagden als bewijs dat ze betrokken waren bij vandalisme en brandstichting meer dan anderhalve kilometer van de plaats van de arrestaties. . , door : De onderschepping. De aanhoudingsbevelen vermeldden ook dat de beklaagden telefoonnummers op hun armen hadden geschreven en dat sommigen van hen schilden zouden hebben gedragen.

Vanaf de uitgang.

De waarschijnlijke oorzaak die wordt genoemd in de aanhoudingsbevelen tegen de activisten is buitengewoon zwak. De politie haalde arrestanten aan met modder aan hun schoenen – in een bos. De aanhoudingsbevelen beweerden dat ze een telefoonnummer voor rechtsbijstand op hun armen hadden geschreven, zoals gebruikelijk is bij massale protesten. En in enkele gevallen heeft de politie beweerd dat demonstranten schilden vasthielden – nauwelijks bewijs van illegale activiteiten – wat een aantal beklaagden zelfs ontkent.

De arrestaties werden verricht toen de politie afgelopen weekend een muziekfestival binnenviel in een openbaar park. Demonstranten organiseerden het ‘familie’-festival in de buurt, maar niet in de frontlinie, en zetten hun protestacties voort tegen de geplande uitgestrekte trainingsfaciliteit (bijgenaamd ‘Cop City’), volgens Een verklaring: van de Defend the Forest of Atlanta-coalitie.

In het park, de politie arresteerde 35 vermoedelijke vandalen Zondagavond die de reeks muzikale optredens bijwoonden die door de actievoerders waren georganiseerd. De politie beschuldigde de gearresteerde aanwezigen van het plegen van brandstichting en andere vernieling van eigendommen, en beschuldigde 23 van hen van binnenlands terrorisme. volgens verschillende rapporten.

Van de 23 aangeklaagden werd er tijdens de hoorzitting van dinsdag slechts één vrijgelaten. Die beklaagde, een advocaat die had gehandeld als een aangewezen juridische waarnemer voor de National Lawyers Guild, werd volgens de Intercept vrijgelaten op borg van $ 5.000. De overige 22 werden borgtocht geweigerd en bleven in de gevangenis.

De laatste arrestaties brengen het aantal mensen dat wordt beschuldigd van binnenlands terrorisme in verband met Cop City op meer dan 40, als volgt: in januari waren er al bijna 20 aangeklaagd. In Georgië staat op een veroordeling wegens binnenlands terrorisme een maximumstraf van maximaal: 35 jaar gevangenisstraf.

Voor de arrestaties van zondag, er was een bijzonder intense botsing tussen politie en demonstranten uitgebroken. Een subgroep van anti-Cop City-abolitionisten en milieuactivisten zou zich eerder op de avond hebben gericht op de bouwplaats van het $ 90 miljoen kostende Atlanta Public Safety Training Center, volgens een verklaring van de politie. Wetshandhavers zeiden dat demonstranten met stenen, vuurwerk en molotovcocktails gooiden en bouwmachines beschadigden.

Demonstranten verzetten zich om verschillende redenen tegen Cop City. Sommige milieuactivisten hopen dat de 85 hectare grond die eigendom is van de stad en die aan de politie is verleend, wordt omgezet in een openbaar park in plaats van een omheind oefenterrein. Ze zeggen ook dat het kappen van 85 hectare bos schadelijk zou zijn voor het lokale ecosysteem. De totale 400 hectare bos die het trainingscentrum zou bevatten, is een van de grootste in Atlanta laatste en grootste resterende groene ruimtesvolgens een artikel in de New Yorker.

Een ander overheersend thema in de pushback komt voort uit zorgen over hoe het zeer dure Public Safety Training Center in feite het publiek zou kunnen schaden. Activistische groeperingen en gewone inwoners van Atlanta hebben hun bezorgdheid geuit dat Cop City, indien gebouwd, zal leiden tot: meer gemilitariseerde politie– met bijzonder gevaarlijke gevolgen voor zwarte mensen die in steden wonen. Verdedigers van het bos, zoals veel demonstranten zichzelf noemen, beschreef de geplande installatie als een plaats waar de politie “urban warfare” beoefent.

In Atlanta hebben zwarte mensen ongeveer 14,6 keer meer kans om gearresteerd te worden voor geweldloze vergrijpen dan blanken, volgens gegevens van de politiescorekaart zonder winstoogmerk. Bij bijna 1 op de 1.000 arrestaties gebruikt de politie van Atlanta geweld. Bij ongeveer 3,2 van elke 100.000 arrestaties schiet de politie van Atlanta de persoon neer. 88% van de mensen die zijn gedood door politieagenten in Atlanta zijn zwart, merkt Police Scorecard op.

Tijdens een openbare commentaarperiode waarin in september 2021 om input werd gevraagd voor het voorstel van het trainingscentrum, ontving de gemeenteraad van Atlanta meer dan 1.700 uur aan feedback van mensen. Volgens de New Yorker was ongeveer 70% van die commentaren tegen de bouw van Cop City. Toch keurde de gemeenteraad het goed.

Activisten die: vestigde zich later in bezetten het omringende bos en het werken aan het vertragen en stoppen van de bouw van de faciliteit worden beschuldigd van het beschadigen van eigendommen. Als reactie hierop werden tientallen van hen beschuldigd van terrorisme. Toch hebben de demonstranten niemand kwaad gedaan. De politie daarentegen wel. Op 18 januari schoot de politie activist Manuel Esteban Paez Terán dood, die op doorreis was door Tortuguita.

De politie eiste de 26-jarige schoot eerst met een gekocht pistool. Een staat soldaat werd doodgeschoten scène en later naar verluidt in stabiele toestand. Er waren echter geen burgergetuigen van de schietpartij, aldus het staatsbureau van onderzoek er zijn geen bodycam-beelden van het voorval. Veel vrienden van Tortguita beschreef hen als aanhangers van een niet-gewelddadige ideologieen uitte twijfels over de versie van de gebeurtenissen door de politie.