Congresmedewerkers werden donderdag op de hoogte gebracht dat een groot datalek mogelijk hun persoonlijk identificeerbare informatie blootlegde.

Nicolas Kamm/AFP via Getty Images


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Nicolas Kamm/AFP via Getty Images


Congresmedewerkers werden donderdag op de hoogte gebracht dat een groot datalek mogelijk hun persoonlijk identificeerbare informatie blootlegde.

Nicolas Kamm/AFP via Getty Images

Leden van het Huis van Afgevaardigden en hun medewerkers zijn woensdag op de hoogte gebracht dat hun persoonlijke gegevens mogelijk in het gedrang zijn gekomen door een “aanzienlijk datalek” door DC Health Link, een marktplaats voor zorgverzekeringen.

In een brief aan het personeel van het Huis, verkregen door NPR, zei Catherine Szpindor, de administratief directeur van het Huis, dat de omvang en omvang van de inbreuk momenteel onbekend is, maar de FBI zei dat “accountinformatie en PII (Personally Identifiable Information) van honderden parlementsleden en Huispersoneel werd gestolen.”

“Het is belangrijk op te merken dat het er op dit moment niet naar uitziet dat leden van het parlement of het huis van afgevaardigden het specifieke doelwit van de aanval waren”, zei Szpindor in de brief.

Ze adviseerde de getroffenen om het krediet van hun familie te bevriezen via alle grote kredietbureaus.

De Sergeant-at-Arms van de Senaat werd ook door wetshandhavers ingelicht over het datalek op de DC Health Link, hoewel dit beperkter lijkt voor degenen die in de Senaat werken.

In een door NPR verkregen memo dat naar alle e-mailaccounthouders van de Senaat werd gestuurd, werden gebruikers geïnformeerd dat de inbreuk geen persoonlijk identificeerbare informatie bevatte, behalve namen, e-mail, datum van registratie en familierelatie met de betrokken personen.

In een verklaring zei DC Health Link dat het “een grondig onderzoek was gestart” en samenwerkte met forensische onderzoekers en wetshandhavers.

“Tegelijkertijd ondernemen we stappen om de veiligheid en privacy van de persoonlijke informatie van onze gebruikers te waarborgen. We zijn bezig de getroffen klanten op de hoogte te stellen en zullen diensten voor identiteits- en kredietbewaking bieden”, aldus de verklaring. “Bovendien, en als voorzorgsmaatregel, zullen we ook kredietbewakingsdiensten aanbieden aan al onze klanten.”

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie op donderdagochtend zei Hakeem Jeffries, leider van de House Minority, dat hij en House Speaker Kevin McCarthy “op een tweeledige manier aan deze kwestie zullen blijven werken, naar de achtergrond zullen gaan van wat er is gebeurd en de implicaties van wat er is gebeurd zullen begrijpen.”

“Dit zal een negatieve invloed hebben op honderden, zo niet duizenden personeelsleden, hun families en/of de mensen van het District of Columbia, en dat is zeer problematisch”, zei Jeffries.

Claudia Grisales en Kaitlyn Radde van NPR hebben bijgedragen aan dit rapport.