De aarde baadt in een kolom van zonnestraling.

Afbeelding:: Tor boeken:

De verfilming van: Cixin Liu:Bestverkopende sciencefictionroman, Hugo Award-winnaar en Nebula Award-genomineerde Het drielichamenprobleem: zit misschien vast in een eigenaardige ontwikkelingshel, hoewel fans hopelijk troost kunnen vinden De tv-versie van Netflix komt later dit jaar. Maar voor wie Liu’s werk op het grote scherm wil zien, goed nieuws: zijn roman uit 2003 Het supernova-tijdperk: komt in de bioscoop.

In feite twee Het supernova-tijdperk: films zijn technisch onderweg, en mogelijk ook een tv-serie. Conquerer Entertainment, eigenaar van de aanpassingsrechten voor de roman, heeft een Chinese versie van de film aangekondigd, die gelijktijdig met een Engelse versie zal worden geproduceerd. Als je niet bekend bent met het boek (dat Tor Books in 2019 in het Engels heeft uitgebracht), heeft het een (letterlijk) geweldig uitgangspunt. Hier is de officiële samenvatting.

Acht lichtjaren verwijderd is een ster gestorven, waardoor een supernova-gebeurtenis is ontstaan ​​die de aarde overspoelt met dodelijke niveaus van straling. Over een jaar sterft iedereen ouder dan dertien jaar.

En zo begint het aftellen. Ouders onderwijzen hun kinderen en proberen de kennis door te geven die nodig is om de wereld te laten werken.

Maar als de wereld van hen is, wil de laatste generatie de erfenis die ze hebben achtergelaten misschien niet voortzetten. En zullen de kinderen, door de toekomst naar eigen inzicht vorm te geven, een tijdperk inluiden van briljante begin- of eindfouten?

Afbeelding voor artikel met de titel Cixin Liu's New Supernova Era zal in theaters knallen

Afbeelding:: Tor boeken:

“Het boek wekte mijn interesse vanwege Liu’s fantasierijke wereldvormende en tot nadenken stemmende thema’s, zoals de kwetsbaarheid van de beschaving, het belang van leiderschap en de rol van technologie bij het vormgeven van de samenleving”, aldus Vasco Xu, medeoprichter van Conquerer. Deadline:. “Het roept ook vragen op over de aard van macht, de relatie tussen wetenschap en moraliteit, en de implicaties van verschillende vormen van bestuur. Vanwege zijn futuristische setting en de aanwezigheid van een belangrijke wereldgebeurtenis in het hart, heeft het boek het potentieel om worden aangepast in twee opwindende producties die zowel het Chinese publiek als de wereldmarkt zouden aanspreken.”

Ervan uitgaande dat beide films zijn gemaakt, zal het heel interessant zijn om te zien hoe ze zich verhouden en contrasteren. Maar waarschijnlijk krijgen we daar op zijn vroegst pas in 2026 de kans toe.


Wil je meer io9-nieuws? Ontdek wanneer u op de laatste moet wachten Wonder:, Star Wars:En: StarTrek: versies, wat biedt de toekomst voor de DC-universum in film en tven alles wat u moet weten over de toekomst van: Doctor who:.