De voormalige Blues-ster heeft uitgelegd waarom de 29-jarige Lukaku uitstel kan krijgen onder Graham Potter terwijl Kai Havertz en Pierre-Emerick Aubameyang moeite hebben om te bewijzen dat ze consistent doelpunten kunnen maken.

Scoren was misschien wel het grootste probleem tijdens de korte regeerperiode van de Chelsea-manager, ondanks het feit dat hij honderden miljoenen uitgaf aan creatieve middenvelders, snelle vleugelspelers en verdedigers.

Inter Milan zou naar verluidt graag opnieuw onderhandelen over een nieuwe huurperiode voor Lukaku in Italië, maar Johnson gelooft dat het de moeite waard is om Chelsea te overwegen om als eerste £ 97,5 miljoen te tekenen.

“Het zal allemaal afhangen van wat de manager ziet in het voorseizoen en wat hij ziet van Romelu Lukaku bij Inter Milan tegen het einde van het seizoen”, zei hij. Betfred.

“Als hij terugkomt en speelt zoals voorheen, dan gaat hij meteen weer ergens anders heen.

“Maar als hij terugkomt met het bit tussen zijn tanden en echt hard wil werken, op zijn knieën gaat en iedereen laat zien dat hij erbij wil zijn, dan kan hij nog steeds een toekomst hebben bij Chelsea.

“Hij heeft Chelsea al een fortuin gekost, dus het is in ieders belang dat Romelu bij Chelsea traint. Als hij terugkomt met het bit tussen zijn tanden, denk ik dat Chelsea hem graag een kans wil geven.”