FBL-ENG-MAN UTD-TEVEZ-FERGUSON

Alex Ferguson bracht Carlos Tevez in 2007 naar Manchester United (Foto: Getty Images)

Carlos Tevez hekelde de manier waarop Alex Ferguson hem behandelde Manchester United beweerde dat de legendarische manager de reden was dat hij controversieel naar Manchester City verhuisde.

Tevez was een grote hit bij United tijdens een op huurbasis van West Ham van 2007 tot 2009, scoorde 34 doelpunten in alle competities, won twee Premier League-titels en de Champions League.

In plaats van de huurovereenkomst definitief te maken, maakte Tevez echter een sensationele overstap naar lokale rivaal Manchester City, waar hij de komende vier seizoenen zou doorbrengen.

De Argentijn zegt dat hij op Old Trafford wilde blijven, maar door de valse beloften van Ferguson had hij weinig keus om ergens anders te zoeken en toen City hem de bekendheid aanbood die United niet wilde, kreeg hij wat voordeel.

“Ik hoefde er niet te veel over na te denken, want ik was boos op Ferguson”, vertelde Tevez via ESPN. TyC Sports.

“Als manager is hij een fenomeen, hij speelt al zo lang bij een club als United. Maar ik had een probleem met hem.”

‘(Hij vertelde me) we zullen je kopen, maar ik zal brengen [Dimitar] Berbatov. Maak je geen zorgen, ik zal het meenemen om met je te concurreren. Maar we zullen met uw agent praten om het contract en de overdracht goed te keuren.

‘(Maar) ze hebben mijn agent niet gebeld, niets. Verstreken tijd. Ze begonnen mijn prijs te verlagen. Ik speelde elke keer dat ik speelde en mensen begonnen mijn naam te roepen. Het was een proces van een jaar om het op te eten.

Volgens Tevez kwam het tot een hoogtepunt na de Champions League-finale in 2009, toen hij al akkoord was gegaan met een verhuizing naar Manchester City.

Manchester City v Queens Park Rangers - Premier League

Carlos Tevez tekende vervolgens voor Manchester City na zijn periode op Old Trafford (Foto: Getty Images)

“Ik had min of meer met de sjeik afgesproken dat ik na de wedstrijd een privévliegtuig zou nemen, met mijn gezin naar Abu Dhabi zou vliegen om hem te ontmoeten en het contract met City te regelen, en dat alles voor de finale met United”, voegde hij eraan toe. . .

“Het was als een dolk voor hem (Ferguson). En voor mij ook, omdat ik van United hield. Maar voor mij presteerde hij niet het hele jaar, hij liet me lijden. Ik deed veel pijn, omdat ik van United hield.”

“Ik hield ervan om op Old Trafford te spelen, voor mij was het als de Bombonera, het gaf me dat gevoel.

“Toen kwam de sjeik, ze vertelden me dat ze wilden dat ik de vaandeldrager van City zou worden. Hij presenteerde me het project van wat de club vandaag is en dat was het dan.”

MEER: Manchester United-ster Antony vertelt over ‘extreme pijn’ door Liverpool

MEER: Paul Merson doet de voorspelling van Antony en verandert zijn standpunt over Manchester United-kapitein Bruno Fernandes

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.