Kaden Polcovich’ two-run homer in de achtste inning bracht de Seattle Mariners donderdag naar een 5-3 overwinning op Canada in een oefenduel voorafgaand aan de World Baseball Classic.

Met een 3-2 achterstand in de 2e8 scoorde Zach DeLoach om de wedstrijd voor Seattle in evenwicht te brengen nadat Jonatan Clase zich terugtrok op het eerste honk. Nu Kean Wong het derde honk had bereikt met dezelfde actie, sloeg Polcovich vervolgens een schot naar het middenveld om de Mariners er twee op te zetten en de overwinning te bezegelen in Peoria, Arizona.

In de eerste helft van de vierde inning bracht Abraham Toro Edouard Julien naar huis om Canada op het bord te zetten. Drie innings later was het Owen Caissie die een two-run homer sloeg en de nationale ploeg een voorsprong van één punt bezorgde.

Rob Zastryzny startte op de heuvel voor Canada. In twee innings had de inwoner van Edmonton één strikeout en stond vijf honkslagen en twee punten toe.

Het was de tweede van twee oefenwedstrijden voor Canada voordat hij deelnam aan de World Baseball Classic. De Canadiens verloren woensdag met 11-7 van de Chicago Cubs.

Canada opent zondag de poulewedstrijd op de WBC tegen Groot-Brittannië in Phoenix.