Inhoud van het artikel

Colorado is niet alleen een leuke plaats om te bezoeken.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Dit is waar de Calgary Roughnecks willen zijn…

Inhoud van het artikel

Althans in figuurlijke zin.

Dat komt omdat de Colorado Mammoths hebben wat de Roughnecks willen: het National Lacrosse League-kampioenschap.

“Gelukkig voor hen kwamen ze vorig jaar door die playoff-hobbel heen en wonnen ze uiteindelijk alles”, zei Roughnecks-veteraan Mitch Wilde.

Inhoud van het artikel

“Maar dat is een van onze doelen dit jaar”, vervolgde Wilde. “Het valt niet te verbergen dat we willen winnen. Voor elke speler in deze organisatie, elk jaar, is ons doel om alles opnieuw te winnen. Dus heel veel respect voor deze Colorado-organisatie daarvoor. Maar het komt allemaal neer op ons en ons zorgen maken over wat we kunnen doen.

Een weekendoverwinning voor de Riggers op de titelverdediger in Denver zou een grote bijdrage leveren aan hun zaak.

Inhoud van het artikel

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

Dat komt omdat de Roughnecks (7-4) gastheer Mammoth (5-5) dit jaar voor kunnen zijn in de titelstrijd met een overwinning op vrijdagavond (19.00 uur, TSN.ca). Geef ze ook de allerbelangrijkste tiebreak in de seizoensreeks, die momenteel 1-1 is op weg naar dit rubberspel.

Het zou inderdaad zorgen voor een leuke tijd in Ball Arena, waar het zelden een bal is voor het vijandelijke team tegen de Mammoth.

Het staat bekend als een moeilijke plek voor het wegteam in NLL-actie.

“Eerlijk gezegd speel ik graag in Colorado”, weerlegde Wilde, een negendejaars NLL-transitietalent. “Het is altijd geweldig in onze competitie om een ​​fanbase te zien die echt achter het team staat. Dus dat aspect, denk ik, is best gaaf. Ik bedoel… er is geen professioneler gevoel dan spelen in Colorado. Ze krijgen heel veel fans , net als in Calgary.

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

En net als de Roughnecks, is thuis waar ze een hoop van hun overwinningen behalen.

Van de vijf van de Mammoth dit seizoen zijn er vier naar hun huis gekomen, waaronder één op de bezoekende Riggers in een deal begin januari.

Het maakt deel uit van een schaarse winning streak van zeven wedstrijden door de Roughnecks in de schuur van Denver.

Bovendien onderstreept de kampioensvlag van vorig jaar nu hoog in de afterparty’s de thuisdominantie van de Mammoet.

“Het komt erop neer dat de twee teams strijden”, zei Wilde, waarmee hij het idee verder opschudde dat Ball Arena een intimiderende plek is. “Ik denk dat ze hier een beetje uitgaan waar ze grote lacrosse spelen, dus het zullen gewoon twee teams zijn die gewoon tegen elkaar gaan spelen en beiden zullen proberen te winnen. Dus voor ons gaat het gewoon om voorbereiding. zo goed als we kunnen en, als het op speeltijd aankomt, gewoon het beste team zijn dat we kunnen zijn.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

Toegegeven, de Roughnecks zijn dit seizoen tot nu toe behoorlijk goed geweest.

Maar ze gaan na een week uit naar Denver, na een verlies van 11-9 eind februari om Las Vegas Desert Dogs te organiseren.

Het was een druppel waardoor ze slechts twee goals in de tweede helft scoorden om een ​​einde te maken aan een sensationele winning streak van vier wedstrijden.

“Dit team reageert echt op verliezen”, zei Wilde. “Ik denk dat veel jongens dit persoonlijk opvatten, en het was geweldig voor ons om deze week vrij te hebben om de lichamen dit weekend klaar te maken en ons zo goed mogelijk voor te bereiden op Colorado.” .”

En er is niets meer waar de Roughnecks op hoopten dan dat ze dit bezoek iets van die Rocky Mountain High op zich zouden voelen.

“Elke keer dat je een kampioensteam hebt, voel je dat echt intern”, voegde Wilde eraan toe, die een belangrijk lid was van de winnaar van de Roughnecks-titel in 2019. 19, toen ik de kamer rond kon kijken en iedereen hetzelfde kon zeggen – we had gewoon het gevoel dat we gingen winnen. Het is bijna alsof je blijft winnen in het reguliere seizoen en je voelt dit speciale gevoel van “Hé, we kunnen hier iets doen.

Reclame 6

Inhoud van het artikel

“Ik denk dat als ik dit jaar in de zaal rondkijk, ik denk dat dit team echt alles in zich heeft voor wat heel speciaal zou kunnen worden. Dus ik denk dat iedereen gewoon 100 procent inzet heeft en gewoon de best mogelijke wil zijn voor elk team.” van onze teamgenoten. En op die manier krijgen we de beste kans om te winnen als we strijden.

“En zolang we als een sneeuwbal zijn en elke week blijven rollen en groeien, is dat alles wat we ons kunnen afvragen.”

SNELLE STOKKEN

Roughnecks-hoofdcoach Curt Malawsky heeft een overwinning nodig om naar de achtste plaats aller tijden te stijgen, waardoor hij op 85-jarige leeftijd gelijk komt te staan ​​met voormalig – en originele – Riggers-bankmanager Chris Hall, in de NLL-coachingsoverwinningen… Een trio van Riggers – F Tyler Pace (bovenlichaam ), D Ethan Ticehurst (onderlichaam) en D Jeff Cornwall (ziekte) – bleven geblesseerd en uitgeschakeld voor de terugkeer naar actie vanaf vrijdagavond … F Dylan McIntosh werd geactiveerd vanuit het oefenrooster van Riggers … The Roughnecks verplaatsten F Keegan Bell naar de training rooster.

tsaelhof@postmedia.com

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1