President Biden vroeg het Congres donderdag om de IRS-uitgaven met 15% te verhogen in het fiscale jaar 2024 om belastingontduiking te helpen bestrijden en de klimaatveranderingswetgeving van het Witte Huis toe te passen.

Het budget van de heer Biden van $ 6,8 biljoen vereist een extra $ 1,8 miljard voor de IRS, waardoor de totale financiering van het bureau op $ 14,1 miljard komt. De extra inkomsten zouden een stijging van 15% vertegenwoordigen ten opzichte van de meer dan $ 12 miljard die het Congres in december voor het bureau heeft goedgekeurd.

Het budget van het Witte Huis omvat $ 290 miljoen aan nieuwe fondsen om de belastingverwerkingsinfrastructuur bij de IRS te moderniseren. Senaatsrepublikeinen dwongen de heer Biden om dat geld van de overheidsfinancieringsrekening van vorig jaar te schrappen.

Het budget van de heer Biden zou ook een extra $ 642 miljoen toewijzen om “de ervaring van de belastingbetaler te verbeteren en het bereik van de klantenservice uit te breiden naar achtergestelde gemeenschappen”.

Het grootste deel van de extra uitgaven zou echter gaan naar de uitvoering van de Inflation Cut Act van $ 739 miljard van het Witte Huis.

Terwijl de wetgeving de IRS-financiering in het volgende decennium met bijna $ 80 miljard verhoogde, creëerde het ook bijna $ 300 miljard aan nieuwe fiscale prikkels voor initiatieven op het gebied van groene energie. Ambtenaren van de administratie zeggen dat de IRS haar personeel moet uitbreiden om bedrijven te helpen ten volle te profiteren van de nieuwe subsidies, zonder problemen te veroorzaken bij andere afdelingen van het agentschap.


ZIE OOK: Na twee jaar van enorme uitgaven stelt Biden meer voor voor sociale programma’s in de FY24-begroting


Huisrepublikeinen zeggen dat het verhogen van de IRS-uitgaven een no-start is. Spreker Kevin McCarthy, een Republikein uit Californië, zei dat het hele begrotingsvoorstel “niet serieus” was en geen steun kon krijgen in het door de GOP gecontroleerde Huis.