Het nieuwe budget van president Biden van $ 6,8 biljoen zou maar liefst $ 5,5 biljoen aan belastingverhogingen opleggen en de federale uitgaven ongeveer 55% boven het pre-pandemische niveau duwen, inclusief een verhoging van 15% voor de IRS die zou worden toegevoegd aan de huidige enorme toename van de financiering door agentschappen. .

De heer Biden onthulde donderdag de belastingverhogingen in zijn jaarlijkse begrotingsvoorstel voor het fiscale jaar 2024, die volgens het Witte Huis het federale tekort in het komende decennium met meer dan $ 3 biljoen zullen verminderen.

De begroting stelt een reeks belastingverhogingen en nieuwe belastingen voor particulieren en bedrijven voor:

– Verhoog het vennootschapsbelastingtarief van 21% naar 28%, een stap die naar verwachting 1,3 biljoen dollar aan de schatkist zal toevoegen.

– Verdubbel de vermogenswinstbelasting van 20% naar 39,6% voor inkomsten van meer dan $ 1 miljoen, wat nog eens $ 449 miljard zal opleveren.

– Verhoog het hoogste belastingtarief voor Amerikanen die meer dan $ 400.000 verdienen van 37% naar 39,6%, of ongeveer $ 640 miljard.


ZIE OOK: Biden’s budget van $ 6,8 miljoen roept op tot massale sociale uitgaven en biljoenen nieuwe belastingen


— Een nieuwe minimumbelasting van 25% opleggen aan mensen met een inkomen en vermogen van meer dan $ 100 miljoen, wat $ 1,7 biljoen aan nieuwe inkomsten toevoegt.

— Verhoog het belastingtarief op buitenlandse inkomsten van Amerikaanse bedrijven van 10,5% naar 21%, waardoor $ 549 miljard aan de Schatkist wordt toegevoegd.

– Verhoog de Medicare-toeslag voor degenen die meer dan $ 400.000 verdienen van 3,8% naar 5%, voor $ 650 miljard.

— Verhoog de toeslag op het terugkopen van bedrijfsaandelen van 1% naar 4%, $ 74 miljard.

“Geen enkele miljardair zou minder belasting moeten betalen dan iemand die als leraar of brandweerman werkt”, zei Biden in Philadelphia toen hij het bestedingsplan onthulde. “Mijn plan is ervoor te zorgen dat bedrijven hun eerlijke deel betalen.”

Biden herhaalde zijn campagnebelofte om geen belastingen te heffen op iedereen die minder dan 400.000 dollar per jaar verdient.


ZIE OOK: De begroting van Biden herleeft het plan van de Democraten om iedereen 12 weken betaald verlof om gezinsredenen te geven


“Ik val gewone mensen niet aan omdat ze hun deel betalen”, zei hij.

Naast een van de grootste voorgestelde belastingverhogingen in de geschiedenis, heeft de begroting van de heer Biden ook tot doel een einde te maken aan prikkels en subsidies voor speciale belangen. De president pleit specifiek voor het stopzetten van 31 miljard dollar aan belastingsubsidies voor olie- en gasbedrijven en 19 miljard dollar voor de vastgoedsector.

Om al die extra belastingen te innen, zou hij het IRS-budget opnieuw verhogen om belastingontduiking te helpen bestrijden en de klimaatveranderingswetgeving van het Witte Huis toe te passen. Dit komt bovenop de financieringsverhoging van $ 80 miljard over 10 jaar voor de IRS die het Congres eind vorig jaar goedkeurde.

De heer Biden vraagt ​​​​een extra $ 1,8 miljard voor de IRS in 2024, waarmee de totale financiering van het bureau op $ 14,1 miljard komt – een stijging van 15% ten opzichte van de meer dan $ 12 miljard die in december voor het bureau werd goedgekeurd.

Huisrepublikeinen zeggen dat het verhogen van de IRS-uitgaven een no-start is. Spreker Kevin McCarthy, een Republikein uit Californië, zei dat het hele begrotingsvoorstel “niet serieus” was en geen steun kon krijgen in het door de GOP gecontroleerde Huis.

Republikeinse wetgevers hebben gezegd dat de begroting niets meer is dan een berichtendocument van een president die in 2024 herverkozen wil worden.

“Het begrotingsvoorstel van Joe Biden zal net zo populair zijn bij de GOP van het Huis als Pete Buttigieg bij de mensen van Oost-Palestina, Ohio”, zei de vertegenwoordiger. Ben Cline, een Republikein uit Virginia die in de House Appropriations Committee zit.

Andere GOP-leden zeiden dat het plan laat zien hoeveel de heer Biden begrijpt gezinnen en bedrijven die worstelen met hoge inflatie en dalende reële lonen.

“Een recordaantal Amerikanen loopt achter met creditcardbetalingen, het land staat aan de rand van een recessie en boodschappen zijn door inflatie onbetaalbaar”, aldus Sen. Tommy Tuberville, Republikein van Alabama. “Ondertussen wil Joe Biden de belastingen verhogen. Hoe onbereikbaar kan een president zijn?”

sen. De Republikein Mike Braun uit Indiana noemde de begroting van de president “dood bij aankomst”.

“Het is een campagneverlanglijstje van belastingverhogingen en vage wiskunde die de Hoosiers niet zouden helpen worstelen met de inflatiecrisis van Biden”, zei Braun.

Grover Norquist, president van Americans for Tax Reform, zei dat de belastingverhogingen van Biden “het midden- en kleinbedrijf hard zullen treffen”.

“De belastingverhogingen van Biden zullen de kosten van goederen en diensten voor iedereen verhogen en Amerikaanse werknemers en bedrijven internationaal en tegenover andere China’s minder concurrerend maken”, zei hij.

Democraten steunden het plan en zeiden dat Biden eerlijkheid in het belastingstelsel wil brengen.

“Met hogere belastingen op grote bedrijven biedt president Biden een plan aan dat hard werken beloont, niet rijkdom”, zei Rosa DeLauro, een democraat uit Connecticut, een lid van de House Appropriations Committee.

Het budget van het Witte Huis voor 2024 omvat $ 290 miljoen aan nieuwe fondsen om de belastingverwerkingsinfrastructuur bij de IRS te moderniseren. Senaatsrepublikeinen dwongen de heer Biden om dat geld van de overheidsfinancieringsrekening van vorig jaar te schrappen.

Het budget van de heer Biden zou ook een extra $ 642 miljoen toewijzen om “de ervaring van de belastingbetaler te verbeteren en het bereik van de klantenservice uit te breiden naar achtergestelde gemeenschappen”.

Het grootste deel van de extra uitgaven zou echter gaan naar de uitvoering van de Inflation Cut Act van $ 739 miljard van het Witte Huis.

Terwijl de wetgeving de IRS-financiering in het volgende decennium met bijna $ 80 miljard verhoogde, creëerde het ook bijna $ 300 miljard aan nieuwe fiscale prikkels voor initiatieven op het gebied van groene energie. Ambtenaren van de administratie zeggen dat de IRS haar personeel moet uitbreiden om bedrijven te helpen ten volle te profiteren van de nieuwe subsidies, zonder problemen te veroorzaken bij andere afdelingen van het agentschap.

Naast andere belastingvoorstellen zouden eigenaren van cryptocurrency het doelwit zijn van het verwijderen van speciale belastingprikkels die individuen in staat stellen de verkoop van digitale activa met verlies ongedaan te maken.