M

Ikel Arteta heeft gewaarschuwd dat Arsenal momenteel “te veel enkele doelpunten” incasseert nu ze het commerciële einde naderen van een enorm seizoen voor de club.

The Gunners werkten donderdagavond in Portugal naar een 2-2 gelijkspel tegen Sporting Lissabon, een resultaat dat hen zal frustreren, ook al laten ze hen nog steeds aan het stuur zitten om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League, aangezien ze gastheer zijn van de tweede etappe van de Ronde van 16 in het Emirates Stadium volgende week.

Premier League-leiders Arsenal miste hun gebruikelijke cohesie en tempo in het Estadio Jose Alvalade nadat ze zes wijzigingen hadden aangebracht in hun basiself te midden van een zware lijst met wedstrijden en een Londense derby die mogelijk lastig opdoemde tegen topvlucht Fulham op zondag in Craven Cottage.

Ze scoorden ook nog twee zeer vermijdbare goals in Lissabon toen slecht spel van invaller Matt Turner en debutant Jakub Kiwior aanvankelijk Goncalo Inacio toestond om vanuit een hoekschop naar binnen te koppen en de opener van William Saliba teniet te doen, met meer aarzeling die later leidde tot Paulinho in front in de tweede helft voordat een eigen doelpunt van Hidemasa Morita een deel van de buit voor Arsenal bezegelde.

Het zette een verontrustende recente trend voort voor de Gunners, die terugvochten van 2-0 naar beneden om het nederige Bournemouth met 3-2 te verslaan in de slotseconden van de hoogste vlucht afgelopen weekend.

Bezorgd: Mikel Arteta zegt dat Arsenal hun eigen strafschopgebied beter moet gaan verdedigen

/ Pennsylvania

Bij die gelegenheid kregen Gabriel en zijn centrale verdediger Saliba grotendeels de schuld, aangezien Philip Billing na slechts 9,11 seconden het op een na snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League mocht maken, terwijl een meer lakse markering uit een hoekschop Marco Senesi in staat stelde een doelpunt te maken. balkop weer.

Arteta erkende dat Arsenal de laatste tijd te veel inspanningen op zich liet wachten – met name een ‘dramatische’ verbetering van spelhervattingen eiste – maar benadrukte dat veel van zijn vervangende spelers tijd nodig hadden om zich te ontwikkelen tot een effectieve eenheid wanneer ze werden opgeroepen.

“We incasseren te veel enkele goals en we spraken over het belang van dozen, en vooral in een competitie waar je in of uit bent”, klaagde hij.

“Vandaag hebben we niet goed genoeg verdedigd en we moeten het beter doen tegen onze tegenstanders. We hebben de laatste tijd veel zeer emotionele wedstrijden gespeeld en vandaag hebben we veel veranderingen aangebracht, waardoor de cohesie tijd nodig heeft.”

“Je kon voelen dat we in de eerste 10-15 minuten tijd nodig hadden om ons aan te passen en te klikken, maar als we ze niet blootleggen, gaat dat nooit gebeuren.”

Arteta stond erop dat Arsenal hun eigen strafschopgebied beter moest gaan verdedigen, aangezien hij ook klaagde over het ontbreken van belangrijke aanvallers tegen Sporting in Leandro Trossard en Eddie Nketiah, evenals Gabriel Jesus die niet reisde ondanks de op handen zijnde terugkeer van een knieoperatie.

“Als je twee slechte goals incasseert, zoals we vandaag in Europa hebben gedaan, is het erg moeilijk om het positieve resultaat te behalen dat we verwachtten”, voegde de Spanjaard eraan toe.

“Ik denk dat het spel verschillende fasen kende, vooral omdat we te veel ballen gaven, te veel enkele ballen op onze eigen helft en we ze hoop gaven en we gaven ze de mogelijkheid om in overgangsmomenten te komen waarin ze goed zijn.

“Op de momenten dat we de controle over de wedstrijd moesten nemen en we vandaag wat dreiging verloren, zeker met de leidende spelers die we missen in onze voorste linie.

“We hadden enkele positieve punten omdat we veel veerkracht toonden om terug in de wedstrijd te komen, maar we moeten ons strafschopgebied veel beter verdedigen en we moeten in de tweede etappe zitten om ze te verslaan.”