J

Ottenham-baas Antonio Conte heeft gesuggereerd dat een gebrek aan geduld van fans zijn ploeg niet heeft geholpen bij hun mislukte poging om zilverwerk te winnen dit seizoen.

Spurs zijn gedegradeerd naar een 15e opeenvolgende campagne zonder een trofee na het verlaten van de FA Cup en de Champions League deze maand.

Het verhoogde de druk op Conte, die op het punt staat te vertrekken aan het einde van het seizoen, en hij mikte op de supporters voorafgaand aan het bezoek van zaterdag aan Nottingham Forest.

De frustratie van fans groeide en het team werd uitgejouwd tijdens de rust en aan het einde van het smakeloze gelijkspel van woensdag met AC Milan, maar de ervaren Italiaan, winnaar bij Inter Milan, bij Chelsea en Juventus in het verleden, wees op de schade van hun onrust.

“Het is niet aan mij om te zeggen of de sfeer goed of niet goed is”, zei Conte. Ik blijf je zeggen dat hier het geduld op is voor de fans. De fans willen een trofee winnen.”

“Het geduld van de fans is op en dat voelen we. Ik voel het, de spelers voelen het. Dat hielp de situatie natuurlijk niet.”

“Ik zei dat de club de situatie heel goed kent. De situatie is niet gemakkelijk. Het is niet gemakkelijk. Ik herhaal het omdat de omgeving wil winnen en op dit moment zijn we er niet dichtbij. Doe, naar mijn mening, OK , ja? is de realiteit.

“Er is geen geduld. Ik vraag om tijd en geduld, maar ik zie dat het geduld op is. Misschien hebben de fans gelijk, maar een overwinning bouw je niet op in één dag, in twee dagen.”

“Het is moeilijk voor mij om deze situatie te beseffen. Het is moeilijk omdat ik alles inzet, ik en de staf, om de club te helpen, om te proberen iets op te bouwen, maar tegelijkertijd begrijp ik dat het niet misschien niet genoeg is.”

Conte heeft er herhaaldelijk op aangedrongen dat Spurs verre van moeilijk zijn voor de titels, maar erkende ook dat ze niet dezelfde koopkracht hebben als hun rivalen.

De 53-jarige denkt dat Tottenham dichter bij de overwinning kan komen door de “juiste sfeer” te creëren, maar liet doorschemeren dat dit niet mogelijk was.

Conte voegde eraan toe: “Ik begrijp dat het niet gemakkelijk is voor de club, niet gemakkelijk om veel geld te investeren en je zult zeker winnen. Misschien wordt je kans groter, maar we weten dat we moeten vechten tegen de beste teams die veel geld hebben ingezet. erin.

“Je moet de juiste sfeer creëren. Niet alleen investeren en geld steken in het aantrekken van nieuwe spelers. Het is niet de enige manier om te winnen.”

“Gagner, c’est créer la bonne ambiance, la bonne unité, le bon esprit, être solide, pour que tout le monde ait la même idée. Se mettre la pression, rester stressé, être fatigué et ainsi on est préparer le club à winnen, verdienen.

“Of je moet in een wonder geloven en er is hier een grote, grote klus te klaren. Oké? Maar ik zie dat er geen geduld is. Ik kan het allemaal op mezelf leggen, maar ik wil geen zelfmoord plegen.

“Ik herinner me heel goed dat toen ik bij deze club aankwam, iedereen zei: ‘nu hebben we Conte – hij heeft in het verleden gewonnen, dus nu gaan we winnen!’ Maar we moeten samen winnen.

“We moeten de juiste situatie creëren. Ik kan je de weg naar de overwinning leren, maar je moet mij volgen en geduld hebben. Ik heb tijd en geduld nodig en ik begreep dat ik die heb.

“Misschien heb ik de tijd, want de club kan die aan mij geven, maar ik denk dat er geen geduld is (van de fans) bij de club.

“Ik herhaal dat het de situatie echt heel moeilijk voor me maakt. Misschien straft mijn verleden me, begrijp je?

“Als ik een coach was die een goede coach was maar zonder overwinning in mijn carrière, dan denk ik dat het de perfecte situatie zou zijn om samen te werken en samen te groeien, maar mijn achtergrond is anders. Mijn achtergrond heeft hoge verwachtingen.”

“Ik ben heel blij om hier te werken en hier te blijven, maar tegelijkertijd moet ik alle overwegingen nemen, ook voor mezelf. Als ik de stress en de druk alleen op mezelf moet leggen, is dat niet goed. .”