Anthony Gordon speelt voor Everton
Het laatste doelpunt van Anthony Gordon voor Everton was een 3-0 thuisoverwinning op Crystal Palace op 22 oktober.

Anthony Gordon gelooft dat hij vorig seizoen een ‘enorme rol’ heeft gespeeld om Everton in leven te houden en was ‘gekwetst’ door het gebrek aan krediet dat de club hem toonde na zijn £ 45 miljoen verhuizen naar Newcastle.

Het bevatte geen bedank- of geluksbericht en zei dat hij vertrok na “een formeel overdrachtsverzoek te hebben ingediend”.

“Het deed me een beetje pijn, ik ga niet tegen je liegen,” zei Gordon.

“Ik dacht: ‘Ik ben een jongen van 22, ik ga niet elke situatie in het leven perfect aan’, maar ik denk dat de moeite die ik ze vorig jaar heb gegeven, een belangrijke rol heb gespeeld bij het in stand houden van de club.

“Ik won Players’ Player en Coach’s Player of the Year [awards]hoewel ze me niet echt de eer geven of me bedanken, doet het me een beetje pijn, ja.

Gordon kwam op 11-jarige leeftijd bij Everton en debuteerde in 2017, waar hij 78 keer voor hen speelde.

Zijn zeven doelpunten vielen in de afgelopen twee campagnes en scoorde vier in 40 optredens vorig seizoen als Everton. vermeden degradatie in hun voorlaatste wedstrijd.

Het product van de academie, die ook was: doelpunt voor Chelsea afgelopen zomereen openhartige verklaring afgelegd over: Twitter:externe link: na het voltooien van de verhuizing naar Newcastle, vertelde hij Everton-fans dat hij zijn “jeugddromen” had waargemaakt.

Everton, 18e in de Premier League en verwikkeld in een nieuwe degradatiestrijd, ontvangt op 27 april Newcastle.

Gordon vertelde Sky Sports dat hij de Blues altijd zou steunen.

“Mijn hele leven is bij Everton geweest. Het was een enorme plek in mijn hart en in mijn leven, die ik nooit zal vergeten”, zei hij.

“Vanaf nu zal ik ze altijd steunen, ik zal ze altijd het beste wensen.”

Hoe Newcastle te volgen op de BBC-bannerVoettekst Newcastle-banner