De AI Times is een wekelijkse nieuwsbrief met het grootste nieuws op het gebied van AI, machine learning, big data en automatisering van over de hele wereld.

Als je A|I voor iedereen wilt lezen, doe dat dan zeker Abonneren via het formulier onderaan deze pagina.


Van bureau tot deur: KitchenMate breidt Smart Food Kiosk uit naar appartementenmarkt (BETAKIT)

Terwijl de bezettingsgraad van kantoren dat wel heeft significant verbeterd In sommige steden sinds het begin van de pandemie de terugkeer naar het werk was niet zo instantaan zoals sommigen verwachtten.

Waar zijn de arbeiders dan? Voor kantoormedewerkers is het nog steeds voornamelijk thuis, en voor mensen in stedelijke gebieden in heel Canada is thuis meestal een condominium, wat de nieuwe doelmarkt is voor KitchenMate.


Terwijl AI een hoge vlucht neemt, worstelen wetgevers om de technologie te begrijpen
(DE NEW YORK TIJDEN)

Maar zelfs als wetgevers een licht schijnen op de technologie, ondernemen weinigen er actie op. Er zijn geen wetsvoorstellen ingediend om individuen te beschermen of de ontwikkeling van mogelijk gevaarlijke aspecten van AI tegen te gaan. En wetgeving die de afgelopen jaren is ingevoerd om AI-toepassingen zoals gezichtsherkenning te beteugelen, is in het Congres verdord.

Het probleem is dat de meeste wetgevers niet eens weten wat AI is, zei afgevaardigde Jay Obernolte, een republikein uit Californië en het enige congreslid met een masterdiploma in kunstmatige intelligentie.


Miovision neemt MicroTraffic uit Winnipeg over om verkeersongevallen beter te voorspellen (BETAKIT)

Miovision heeft de start-up MicroTraffic uit Winnipeg overgenomen om botsingsvoorspelling toe te voegen aan zijn technologie voor verkeersbeheer.

Door het gebruik van machine learning en voorspellende modellering analyseert MicroTraffic verkeersgegevens om verkeersveiligheidsingenieurs te helpen plannen voor veiligere kruispunten aan te bevelen. Volgens het bedrijf kan zijn technologie leiden tot risicovermindering tot 80%.


AANGEDREVEN DOOR: UITVINDINGEN
Inventures 2023: Het baanbrekende innovatie-evenement

Inventures, een unieke ervaring, is een dynamisch forum voor gesprekken, convergentie en creatieve botsingen dat meer dan 3.000 investeerders, ondernemers en marktleiders aantrekt. Het is de ideale plek om nieuwe technologieën, talenten, kapitaal, klanten en markten te ontdekken.

Inventures, gehost door Alberta Innovates, brengt ‘s werelds slimste koppen en brutaalste ideeën naar Calgary voor drie buitengewone dagen vol leren, delen, inspiratie en plezier. Het gevarieerde programma bevat acht samengestelde programmatracks met meer dan 150 sessies en meer dan 300 sprekers, waaronder keynote-adressen, expertpanels, start-up pitch-evenementen, netwerkmogelijkheden en meer.

Registreer u vandaag nog voor Inventures 2023.


Wie wordt er echt rijker dankzij AI? (DE RAND)

Casey Newton van The Verge vraagt ​​zich af of een steeds groeiend aantal bedrijven manieren vindt om AI in te bedden in producten die waardevol genoeg zijn om te betalen – of dat het grootste deel van de winst zal gaan naar het kleine aantal bedrijven dat ze bouwt en verfijnt. waarop zijn deze tools gebaseerd?


Nieuwste budgetten van Alberta en BC richten zich op tekort aan talent met minimale investering in nieuwe technologie (BETAKIT)

Hoewel recente budgetten in British Columbia en Alberta financiering toewezen aan de innovatiesector van elke provincie, waren de beloften voor technologie minimaal, aangezien belanghebbenden uit de industrie hoopten meer te zien voor de sector en het midden- en kleinbedrijf.


‘Woke AI’-vechter, Musk rekruteert team om OpenAI Rival te ontwikkelen
(DE INFORMATIE)

Elon Musk heeft OpenAI herhaaldelijk bekritiseerd voor het installeren van beveiligingen die voorkomen dat ChatGPT tekst produceert die gebruikers zou kunnen beledigen. Musk, mede-oprichter van OpenAI in 2015 maar sindsdien de banden met de startup heeft verbroken, suggereerde vorig jaar dat de technologie van OpenAI een voorbeeld was van “het trainen van AI om wakker te worden”.

Zijn opmerkingen impliceren dat een rivaliserende chatbot minder beperkingen zou hebben op verdeeldheid zaaiende onderwerpen in vergelijking met ChatGPT.


Yoshua Bengio en mede-oprichters van Element AI steunen AI Startup Glowstick in financieringsronde van $ 1,3 miljoen (BETAKIT)

Het platform van Glowstick helpt bedrijven nieuwe verkopen te creëren door toonaangevende statistieken van opgenomen videogesprekken met klanten naar boven te halen. De technologie kan visuele aanwijzingen, lichaamstaal of sleutelwoorden identificeren die opvallen tijdens een videogesprek.

Glowstick zei dat zijn technologie bedreven is in het oppikken van de fijne kneepjes van videogesprekken die anders de ontdekking van een vertegenwoordiger van menselijke bedrijfsontwikkeling zouden vereisen.


OpenAI is nu alles wat het beloofde niet te zijn:
bedrijf, closed source en voor winst
(ZONDE)

In een blogpost van Sam Altman, CEO van OpenAI, zei hij dat de kunstmatige algemene intelligentie (AGI) van zijn bedrijf – kunstmatige intelligentie op menselijk niveau die nog lang niet bestaat en waarvan velen twijfelen of het ooit zal zijn – de hele mensheid ten goede zal komen en ” heeft het potentieel om iedereen ongelooflijke nieuwe vaardigheden te geven.Altman gebruikt brede en idealistische taal om te beweren dat de ontwikkeling van AI nooit mag worden gestopt en dat “de toekomst van de mensheid door de mensheid moet worden bepaald”, verwijzend naar zijn eigen bedrijf.

Deze blogpost en recente OpenAI-acties, die allemaal plaatsvinden op het hoogtepunt van de hype-cyclus van ChatGPT, herinneren eraan hoe de toon en missie van OpenAI zijn veranderd sinds de oprichting, toen het uitsluitend non-profit was. Hoewel het bedrijf altijd heeft gekeken naar een toekomst waarin AGI bestaat, is het gebaseerd op toezeggingen zoals geen winstoogmerk en zelfs het gratis delen van de code die het ontwikkelt, die vandaag onvindbaar zijn.


AssistIQ haalt C$ 2,5 miljoen op om medisch afval in ziekenhuizen te verminderen (BETAKIT)

Het AI-platform van de startup beweert dat het het gebruik van wegwerpbare medische apparaten en benodigdheden bij veelvoorkomende operaties en procedures bijhoudt, terwijl het verpleegkundigen tijd bespaart. Deze nieuwe dataset biedt zichtbaarheid en inzichten voor veel belanghebbenden in het ziekenhuis, wat volgens AssistIQ resulteert in kostenbesparingen.


Ford creëert nieuwe divisie om zijn technologie voor gedeeltelijk autonoom rijden en handsfree rijden te leiden (DE RAND)

Ford heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe volledige dochteronderneming, Latitude AI genaamd, om leiding te geven aan de ontwikkeling van een handsfree, onbeheerd en onbeheerd rijsysteem. Het bedrijf heeft ongeveer 550 werknemers opnieuw aangenomen van Argo AI, de exploitant van autonome voertuigen die vorig jaar stopte nadat Ford zijn financiering had ingetrokken.


Hoe een divers talent-ecosysteem voor Canada te bouwen (BETAKIT)

In een opiniestuk zegt Palette Skills Chief Strategy Officer AJ Tibando dat Canada goed gepositioneerd lijkt als het gaat om talentverwerving, met name op het gebied van technologie en innovatie.

Tibando betoogt echter dat bedrijven nog steeds moeite hebben om werknemers te werven en dat goed opgeleide arbeidskrachten alleen niet voldoende zijn om het tekort aan talent in Canada op te lossen.


Skydio bereikt $ 2,2 miljard waardering na verhoging
Serie E van $ 230 miljoen
(TECHCRUNCH)

Dronebedrijf Skydio onderscheidt zich van de concurrentie door zijn autonome mogelijkheden. Het bedrijf boekte viraal succes met zijn originele drone met toonaangevende detectie van botsingen.


Canadese kleine bedrijven willen ook open bankieren (BETAKIT)

Volgens een recente Mastercard-enquête heeft 90% van de eigenaren van kleine bedrijven met een handicap, 79% van de inheemse eigenaren van kleine bedrijven en 71% van de vrouwelijke eigenaren van kleine bedrijven de afgelopen twee jaar gezocht naar nieuwe digitale hulpmiddelen om hun bedrijf te runnen.


Factbox: Elon Musk’s gemiste deadlines voor FDA-goedkeuring van proeven met Neuralink-hersenchips (Reuters)

Rachel Levy van Reuters geeft een tijdlijn van de beloften van Elon Musk om FDA-goedkeuring te krijgen voor de Neuralink-hersenchip.