Afbeelding uit artikel getiteld 8 muziekvideo's die laten zien hoe snel deepfakes evolueren:

Als er één ding is dat oudere nu-metal rap-rockers Limp Bizkit niet zijn, dan is het wel subtiel. Dit geldt natuurlijk ook voor hun recente uitstapje naar deep fake-video’s. Vorige maand bracht de groep die verantwoordelijk is voor ‘Nookie’, ‘Break Stuff’ en de populaire korte films van Dickies een video uit voor hun nummer “Oubollig:”, waar elk van de gezichten van de leden van de groep wordt vervangen door een machtige wereldleider. Vladimir Poetin, Xi Jinping, Kin Jung Un, Joe Biden en Volodymyr Zelensky zijn, samen met een hotdog-zwaaiende Tom Cruise, allemaal te zien in de video terwijl ze hun beats gooien en doen. Biden, als je het je afvroeg, versnippert op leadgitaar.

Limp Bizkit – uit de mode [Official Music Video]

Track 3:24 is zowel een uiterst zelfbewuste zoektocht naar ouder worden als het behoud van relevantie en commentaar in een tijd van geopolitieke angst. Het is ook zo dom dat het grappig is. Omdat de deepfake alleen van toepassing is op de gezichten, dragen de lichamen nog steeds de getatoeëerde mouwen van de artiesten en kleding uit begin 2000. In een van de meest memorabele delen van de video kruipen Biden, Xi, Kim en Zelensky naast Poetin ineengedoken terwijl hij worstelt om een ​​biertje door een sifon te persen. Poetin slaagt.