Opmerking

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky nodigde House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.)

Zelensky merkte op dat andere wetgevers naar Oekraïne zijn gereisd om te zien wat de oorlog met het land heeft gedaan en om uit de eerste hand te zien “de aanvoerroutes, elke granaat, elke kogel, elke dollar”. [of aid]», Zelensky zegt Wolf Blitzer van CNNvolgens een fragment uit het interview dat woensdagochtend werd uitgezonden.

“Ik denk dat president McCarthy – hij is nog nooit in Kiev of Oekraïne geweest. Ik denk dat dat hem zou helpen in zijn positie. Als ze bij ons komen… zien ze de aanvoerroutes, elke granaat, elke kogel, elke dollar.

“Meneer McCarthy, hij moet hierheen komen om te zien hoe we werken, wat hier aan de hand is, wat de oorlog ons heeft aangedaan, welke mensen nu vechten, wie nu vechten. En maak daarna uw aannames,” zei Zelensky.

Voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (D-Californië) en leider van de minderheden in de Senaat, Mitch McConnell (R-Ky.), die de voortzetting van de hulp aan Oekraïne sterk steunen, hebben Kiev bezocht sinds de invasie van Rusland, net als verschillende andere wetgevers aan beide kanten. vanaf de oprit.

McCarthy, die herhaaldelijk heeft gezegd dat hij Oekraïne steunt, maar geen “blanco cheque”, leek een reis naar Oekraïne op te geven.

“Ik hoef niet naar Oekraïne om te begrijpen waar er een blanco cheque is of niet”, Dat vertelde McCarthy dinsdag aan Manu Raju van CNN.

In december bracht Zelensky een verrassingsbezoek aan Washington om meer hulp te vragen in een toespraak voor een gezamenlijke bijeenkomst van het Congres.

“Uw geld is geen liefdadigheid. Het is een investering in wereldwijde veiligheid en democratie die we op de meest verantwoorde manier beheren”, zei Zelensky toen.

Het congres wees eind vorig jaar miljarden aan hulp toe aan Oekraïne, die tot september zou duren.

Op de eenjarige verjaardag van de Russische invasie drong McConnell er bij de Verenigde Staten en hun bondgenoten op aan om hun vastberadenheid om Oekraïne te helpen te hernieuwen terwijl het zich verzet tegen de Russische “banditade”, waarmee hij stilzwijgend leden van zijn eigen partij afstoot die zeer sceptisch zijn geworden over Oekraïne. strijd

“Amerika en onze vrienden moeten klaar zijn met ontwaken uit onze geschiedenisvakantie, Finland en Zweden tegen deze zomer welkom heten in de NAVO, en aanzienlijke investeringen doen in militaire modernisering en onze industriële capaciteiten voor defensie die in overeenstemming zijn met de grote uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd”, zei McConnell. .

De steun van McConnell staat in schril contrast met de voormalige president Donald Trump en enkele republikeinen in het congres, die hebben opgeroepen tot stopzetting of vertraging van de hulp aan Oekraïne. Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), een extreemrechtse McCarthy-bondgenoot en een van de tientallen Huisrepublikeinen die in mei tegen de hulp van Oekraïne stemden, noemde Bidens reis naar Kiev “beledigend” en bewijs dat hij “Oekraïne verkoos boven Amerika”. Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) heeft wetgeving ingevoerd om de hulp aan Oekraïne te beëindigen.

Op een conservatief forum vorige week zei Greene dat de Verenigde Staten moeten aandringen op vrede in Oekraïne “in plaats van een oorlog te financieren en te vervolgen die lijkt te escaleren en de hele wereld in gevaar brengt voor een derde wereldoorlog”.

Liz Goodwin heeft bijgedragen aan dit rapport.

Een jaar van Russische oorlog in Oekraïne

Portretten uit Oekraïne: Het leven van elke Oekraïner is veranderd sinds Rusland een jaar geleden zijn grootschalige invasie lanceerde – zowel op grote als op kleine manieren. Ze leerden te overleven en elkaar te helpen in erbarmelijke omstandigheden, in schuilkelders en ziekenhuizen, verwoeste appartementencomplexen en afbrokkelende markten. Blader door portretten van Oekraïners die nadenken over een jaar van verlies, veerkracht en angst.

Uitputtingsslag: In het afgelopen jaar is de oorlog geëvolueerd van een veelzijdige invasie, waaronder Kiev in het noorden, tot een uitputtingsconflict dat grotendeels gericht was op een strook van het grondgebied in het oosten en het zuiden. Volg de 600 mijl lange frontlinie tussen Oekraïense en Russische troepen en zie waar de gevechten geconcentreerd zijn.

Een jaar gescheiden leven: De invasie van Rusland, in combinatie met de Oekraïense staat van beleg die mannen van militaire leeftijd verhindert het land te verlaten, heeft miljoenen Oekraïense families gedwongen om pijnlijke beslissingen te nemen over hoe ze veiligheid, plicht en liefde in evenwicht kunnen brengen, zodra verweven levens onherkenbaar zijn geworden. Zo zag een treinstation vol afscheid er vorig jaar uit.

Verdieping van de wereldwijde verdeeldheid: President Biden heeft de versterkte westerse alliantie die tijdens de oorlog is gesmeed, trompetterd als een “wereldwijde coalitie”, maar bij nader onderzoek blijkt dat de wereld verre van eensgezind is over de kwesties die door de oorlog in Oekraïne zijn opgeworpen. Er is overvloedig bewijs dat de poging om Poetin te isoleren is mislukt en dat sancties Rusland niet hebben tegengehouden, dankzij zijn olie- en gasexport.