De voormalige advocaat van Jacob Chansley, de ‘QAnon Shaman’, vertelde woensdag aan Fox News-presentator Tucker Carlson dat hij enkele video’s van Chansley in het Capitool niet had gezien totdat Carlson ze uitzond.

“De regering wist het door drie hoorzittingen, toen we smeekten en smeekten om deze man uit eenzame opsluiting te halen, letterlijk in een mentale afgrond vallend, en in elk van die drie hoorzittingen wist deze assistent van de Amerikaanse regering, de aanklager, het meeste belangrijk aspect van deze hoorzitting was dat Jake niet gewelddadig was’, vertelde Albert Watkins, de voormalige advocaat van Chansley, aan Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller en erelid van het bestuur van de Daily Caller News Foundation. (GERELATEERD: Nieuw ontdekte video van 6 januari ‘Tears Down’ Democrats’ ‘Insurrection’ Claims, zegt Tucker Carlson)

Carlson heeft maandagavond een video vrijgegeven van de rel waarin Capitol-politieagenten een demonstrant, de “QAnon-sjamaan”, door de gangen van het gebouw begeleidden. vertegenwoordiger Republikeins. Kevin McCarthy uit Californië, House Speaker gaf Carlson toegang tot meer dan 41.000 uur aan videobeelden van de opstand in het Capitool, Axios gemeld.

Chansley werd veroordeeld tot 41 maanden gevangenisstraf na de oproer in het Capitool, CNN gemeld.

SHOW:

“De regering wist het. Ze wisten dat Jake met al deze politieagenten had rondgelopen. Ze hadden deze videobeelden. Ik snapte het niet,” zei Watkins. “Het is niet aan mij meegedeeld. Het is niet aan mij verstrekt. Ik heb erom gevraagd. Ik heb daartoe de vereiste pleidooien ingediend. Of ik het nu deed of niet, ze hadden een plicht, een absolute plicht, zonder enige discretie om het te verstrekken aan zodat ik het kan delen met mijn klant.

Jonathan Turley, hoogleraar rechten aan de George Washington University getweet dat de huidige advocaat van Chansley, Bill Shipley, de video’s ook niet had gezien. Aanklagers moeten potentieel ontlastend bewijs overdragen, oordeelt Hooggerechtshof 7-2 beslissing in Brady v. Maryland.

“Dit gaat over ons rechtssysteem dat zo gecompromitteerd is, dat de integriteit en de kern van wat we droegen als een ereteken voor de hele geschiedenis van onze natie tot een smerige, walgelijke puinhoop is gemaakt door een op hol geslagen ministerie van Justitie, en dat deden ze niet.” Ik wil de video van mijn cliënt, de beelden van mijn cliënt, niet delen met negen agenten die hem vreedzaam omsingelen, ronddwalen, proberen hem te helpen, proberen hem in de Senaatskamer te krijgen”, zei Watkins tegen Carlson. ‘Dat hebben ze niet gedaan omdat het niet in hun verhaal paste. En als je het niet had onthuld, weet ik niet waar we zouden zijn.’

Het ministerie van Justitie heeft niet onmiddellijk gereageerd op een DCNF-verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.