Vince McMahon woont een persconferentie bij om aan te kondigen dat WWE Wrestlemania 29 zal worden gehouden in het MetLife Stadium in 2013 in het MetLife Stadium op 16 februari 2012 in East Rutherford, New Jersey.

Michael N.Todaro | Getty Images

WWE is in gesprek met de staatsgokregelgevers in Colorado en Michigan om weddenschappen op spraakmakende spellen te legaliseren, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie.

WWE werkt samen met accountantskantoor EY om gescripte wedstrijdresultaten te krijgen in de hoop regelgevers ervan te overtuigen dat er geen kans is dat de resultaten aan het publiek worden vrijgegeven, zeiden de mensen, die vroegen om niet genoemd te worden omdat discussies privé zijn. Accountantskantoren PwC en EY, ook wel Ernst & Young genoemd, hebben altijd gewerkt met awardshows, waaronder de Oscars en Emmy’s, om de uitslag geheim te houden.

Wedden op de Oscars is al legaal en beschikbaar via sommige apps voor sportweddenschappen, waaronder marktleiders FanDuel en ontwerpkoningen, hoewel de meeste staten dit niet toestaan. WWE-executives hebben wedden op de Oscars aangehaald als een model voor het overtuigen van regelgevers die gescripte wedstrijden spelen, is veilig, zeiden de mensen.

Maar hoewel de resultaten van de Oscar-stemming bij een select groepje bekend zijn voordat ze publiekelijk worden aangekondigd, zijn ze niet geschreven door de schrijvers. Zelfs als regelgevers gokken toestaan, moeten gokbedrijven beslissen of ze bereid zijn om weddenschappen op WWE-wedstrijden te plaatsen, zelfs als het is gelegaliseerd. Die gesprekken moeten nog plaatsvinden bij wedkantoren, zeggen kenners van de zaak.

Een WWE-woordvoerder weigerde commentaar te geven. Een woordvoerder van EY was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Volgens een woordvoerder van Michigan Gaming geeft de Michigan Gaming Control Board een Catalogus voor sportweddenschappen. Wanneer catalogusupdates worden goedgekeurd, wordt de informatie openbaar gedeeld via de website van het bureau en met exploitanten van sportweddenschappen.

De Colorado Gaming Division vertelde CNBC dat het momenteel niet heeft overwogen om sportweddenschappen op WWE-wedstrijden toe te staan.

Onder sleutel

Als WWE erin slaagt om matchplay-gokken te legaliseren, kan dit de deur openen voor legale weddenschappen op andere geheime en bewaakte scriptgebeurtenissen, zoals de toekomstige dood van personages in televisieseries.

Het toestaan ​​van wedden op bepaalde WWE-wedstrijden zou de manier veranderen waarop wedstrijden worden geproduceerd – en de manier waarop verhaallijnen worden gemaakt. In discussies over hoe worstelweddenschappen zouden kunnen werken, hebben WWE-managers voorgesteld om gescripte wedstrijdresultaten maanden van tevoren vast te leggen, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie. De worstelaars zelf zouden pas kort voordat een wedstrijd plaatsvond weten of ze aan het winnen of verliezen waren, zeiden de mensen.

WWE zou bijvoorbeeld maanden van tevoren de resultaten van het hoofdevenement van Wrestlemania kunnen vastleggen, op basis van een scriptverhaallijn die afhing van de winnaar van Royal Rumble in januari. Wedden op de wedstrijd kan dan plaatsvinden tussen het einde van de Royal Rumble en tot dagen of zelfs uren voor Wrestlemania, wanneer worstelaars en anderen die betrokken zijn bij de productie van de show de resultaten vernemen.

De introductie van gelegaliseerd gokken zou WWE een grotere aantrekkingskracht kunnen geven op een nieuwe groep fans, terwijl de creatieve verhaallijnen drastisch veranderen. Paul Levesque, wiens worstelnaam Triple H is, volgde in juli Vince McMahon op als hoofd van WWE creative operations. McMahon nam vorig jaar ontslag als voorzitter en CEO van WWE te midden van beschuldigingen van seksueel wangedrag maar keerde in januari terug naar de raad van bestuur van WWE als uitvoerend voorzitter om het bedrijf voor te bereiden op een verkoopproces.

WWE zal naar verwachting volgende maand potentiële kopers voor het bedrijf ontmoeten ter voorbereiding op aanbiedingen in de eerste ronde, zeiden twee van de mensen. Er is geen garantie dat er een transactie zal plaatsvinden.

BEKIJK: De markt is robuust voor ons product, zegt Nick Khan, CEO van WWE

WWE CEO Nick Khan bespreekt een