Bekend om zijn mid-range smartphones, heeft Vivo het naar een hoger niveau getild sinds de laatste lancering van de Vivo V25-serie en zijn nieuwste lijn telefoons uit de V27-serie onthuld. We hebben de Pro-versie in handen gekregen voor beoordeling, de Vivo V27 Pro.

De nieuwe V27 Pro wordt geleverd met een gebogen scherm, Dimensity 8200-processor en een achterkant die van kleur verandert bij daglicht. Gezien de prijs van de telefoon zal het echter interessant zijn om te zien hoe de V27 Pro klanten zal aanspreken, aangezien er een optie voor kopers is in de vorm van de nieuwste OnePlus 11R.

Ontwerp:

De nieuwe Vivo V27 Pro is een grote en mooie telefoon met een gebogen scherm en bijna geen bestaande randen. We hebben de Magic Blue-variant beoordeeld, die wordt geleverd met een kleurverschuivend achterpaneel, dat bij daglicht verandert in een donkerdere tint. Bovendien heeft de achterkant een rechthoekig frame dat bestaat uit drie cameragaten en een nieuwe ronde halo-vormige LED-flitser, die vrij helder is. De voorkant is volledig weergegeven met een geperforeerd gat in het midden. Daarnaast is onder het scherm de vingerafdruksensor geïntegreerd, die zeer nauwkeurig en snel is.

Gebogen randen en een hoge rand geven de telefoon een premium uitstraling. De telefoon is licht van gewicht waardoor hij lange tijd gemakkelijk te gebruiken is. De plaatsing van de knoppen is hetzelfde als bij eerdere modellen, met de aan/uit-knop en volumeknoppen aan de rechterkant. De bovenkant van de telefoon heeft alleen een secundaire microfoon voor actieve ruisonderdrukking, terwijl aan de onderkant de simkaarthouder, de USB-C-poort en de luidsprekergrill zitten.

Weergave:

De nieuwe Vivo V27 Pro wordt geleverd met een 6,78-inch AMOLED-scherm, een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en ondersteuning voor HDR10+. Het heeft een schermresolutie van 1080 x 2400 pixels en een dichtheid van 388ppi. De geproduceerde kleuren zijn zeer levendig, helder en krachtig, aangezien het scherm meer dan 16 miljoen kleuren kan produceren. Het gebogen scherm is een genot voor het kijken van films en het spelen van games, omdat het randloze ontwerp voldoende schermruimte biedt. De telefoon ondersteunt een intelligente schakelmodus om de vernieuwingsfrequentie aan te passen aan het gebruik; het analyseert de behoeften, vooral voor games, en past vervolgens de verversingssnelheid aan. De zichtbaarheid van het scherm is sterk en je kunt het gemakkelijk zien bij daglicht.

Besturingssysteem:

De Vivo V27 Pro is voorzien van Android 13 met een laag van het eigen Funtouch OS v13 erop – een verbetering ten opzichte van Funtouch OS v12 van de V25 Pro. Hoewel het nieuwe besturingssysteem verschillende nieuwe verbeteringen en verbeterde functies heeft, is de algehele gebruikersinterface-ervaring vrij gelijkaardig.

Verwerker:

De nieuwste Vivo V27 Pro wordt aangedreven door MediaTek’s Dimensity 8200 (4nm) chipset, die acht kernen heeft waarvan één kern wordt aangedreven door 3,1 GHz Cortex-A78, drie kernen worden geklokt op 3,0 GHz Cortex-A78 en de overige vier kernen worden geklokt op 2,0 GHz Cortex-A55. Het is een van de snelste processors in Vivo-smartphones. Trouw aan zijn status voert hij elke taak met gemak en zonder enige vertraging uit.

De telefoon wordt ook geleverd met HyperEngine 6.0, dat Vulkan SDK ondersteunt voor ray tracing in games, FPS-verbetering en slimme resource-optimalisatie. Ook blijft de GPU hetzelfde, namelijk de Mali-G610 MC6. Het is nu hoger geklokt op 950 MHz, een stijging ten opzichte van 860 Hz ten opzichte van zijn voorganger.

Spelen aan de telefoon is een plezier dankzij de HyperEngine 6.0. Het grote scherm draagt ​​samen met de verversingssnelheid bij aan een verbeterde game-ervaring. Maar de verrassing was dat de telefoon, hoewel hij bijna ₹ 40.000 kostte, niet was uitgerust met de Qualcomm Snapdragon-processor, die we kunnen vinden in de rivaliserende OnePlus 11R die wordt geleverd met een SD 8+ Gen 1-processor.

Vivo V27 Pro |  Aantrekkelijk, maar mist de vlaggenschiptitel een tandje bij

Vivo V27 Pro | Aantrekkelijk, maar mist de vlaggenschiptitel met een tandje Fotocredit: Haider Ali Khan

Camera:

Vivo heeft ons altijd tevreden gesteld met zijn cameramogelijkheden, en de nieuwste Vivo V27 Pro wordt ook geleverd met uitstekende cameramogelijkheden om scherpe en verbluffende beelden te leveren.

De achterste configuratie van de telefoon bevat een 50 MP Sony IMX766 Quad-Bayer-sensor met een f / 1.9-diafragma, optisch gestabiliseerde lens (OIS) en PDAF. Daarnaast is op de hoofdlens een 2x zoom aanwezig. De tweede sensor is een 8MP OV8D1-sensor met een lensopening van f/2.2, terwijl de derde sensor een 2MP OmniVision OV02B1-sensor is met een lensopening van f/2.4.

De hoofdsensor legt standaard afbeeldingen vast in 12,5 MP. Daglichtbeelden zijn indrukwekkend, met een perfecte kleurbalans en nauwkeurige contrastniveaus. De vastgelegde hoeken behouden elk aspect van het onderwerp haarscherp in detail. We hielden van de natuurlijke uitvoer van de afbeeldingen. Ook de 2x uitvergrote foto’s zorgen voor een royale hoeveelheid detail. Afbeeldingen omvatten, in vergelijking met standaardzoom, een fijne weergave, uitstekend contrast, dynamisch bereik, ruisonderdrukking en levendige kleuren.

8MP ultrabrede beelden profiteren ook van een goed dynamisch bereik en uitstekend contrast. Kleuren zijn net zo levendig als op de hoofdcamera en ook ruis wordt tot een minimum beperkt. De 2MP macrocamera doet geweldig werk bij het maken van close-ups. We hielden ook van het vermogen van de camera om het onderwerp van de achtergrond te scheiden bij het maken van portretten. Om nachtbeelden vast te leggen, raden we je aan om vanaf het begin de Nachtmodus te gebruiken, omdat schaduwen en donkere plekken stabiel behouden blijven.

Voor het vastleggen van selfies is er een 50MP Samsung ISOCELL S5KJN1-sensor met een Tetracell-filter en een diafragma van f/2.45. De selfies behielden de natuurlijke huidskleur en de gebruikte portretmodus slaagde er ook goed in om het onderwerp van de achtergrond te scheiden. Ruiseffecten op selfies zijn helemaal niet merkbaar. ‘S Nachts levert de selfie-sensor fantastisch werk door levendige beelden te leveren.

Vivo V27 Pro |  Aantrekkelijk, maar mist de vlaggenschiptitel een tandje bij

Vivo V27 Pro | Aantrekkelijk, maar mist de vlaggenschiptitel met een tandje Fotocredit: Haider Ali Khan

Accu:

De nieuwste Vivo V27 Pro wordt geleverd met een 4600 mAh-batterij, wat relatief minder is dan zijn voorganger V25 Pro, die werd geleverd met een 4800 mAh-batterij.

Op een enkele lading gaat de telefoon echter gemakkelijk een hele dag mee. Om de telefoon op te laden na eindeloze games of films, ondersteunt 66 W snel bekabeld opladen het opladen van de batterij van 0-100% in bijna een uur.

Uitspraak:

De nieuwe Vivo V27 Pro is lichtgewicht, heeft een gestroomlijnd ontwerp met zijn gebogen scherm en wordt geleverd met dagveranderende kleurpatronen. Zijn computerprestaties en cameramogelijkheden brengen hem dichter bij de vlaggenschiptitel. Toch mist het de kwalificatiebalk met een tandje bij gebrek aan een Qualcomm-processor.

Deze misfire geeft de OnePlus 11R een comfortabele voorsprong, aangezien kopers hun plannen afronden voordat ze hun kaarten vegen. De OnePlus 11R draait op de Qualcomm SD 8+ Gen 1-processor en kost slechts tweeduizend dollar meer dan de Vivo V27 Pro, die begint bij ₹ 37.999 voor een variant van 8 GB/128 GB.