‘The View’ co-hosts drongen er bij het ministerie van Justitie (DOJ) op aan om ‘een heleboel dingen te onderzoeken’ bij Fox News op woensdag in reactie op Fox News-presentator Tucker Carlson die beelden uitzond van de rel van het Capitool.

Carlson, mede-oprichter van Daily Caller en ere-bestuurslid van de Daily Caller News Foundation, heeft beelden vrijgegeven van 1 januari. De rel op Capitol Hill van 6 januari 2021, waarvan hij zegt dat het een verhaal van de “opstand” “vernietigt” dat werd gepusht door de beperkte commissie van 6 januari, opgericht door de toenmalige voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi. (GERELATEERD: Karine Jean-Pierre verdubbelt haar bewering dat de rellen in de hoofdstad ‘het leven van politieagenten kosten’)

SHOW:

“Ik zei eerder, je kunt een fout maken en iets zeggen en het gebeurt, maar dan zeggen mensen dat het verkeerd was. Maar je wist, je wist, je wist,” zei Whoopi Goldberg over Carlson: “Je weet dat mensen nog steeds luisteren tegen jou en je liegt nog steeds. Ik hoop dat de DOJ naar een heleboel dingen kijkt.

‘Luistert Merrick Garland? voegde co-host Sunny Hostin, een voormalig officier van justitie, toe, verwijzend naar de procureur-generaal.

Democratische senator. Chuck Schumer uit New York eiste dinsdag dat Fox News-president Rupert Murdoch zou voorkomen dat Carlson nog meer video’s van de rel zou uitzenden. Carlson belde later Republikeinse Sens. Mitch McConnell uit Kentucky, Thom Tillis uit North Carolina en Mitt Romney uit Utah omdat ze de kant van Schumer hebben gekozen.

House Speaker Kevin McCarthy gaf Carlson toegang tot meer dan 41.000 uur aan videobeelden van de rel, Axios gemeld. Eerdere rapporten meldden dat de hoeveelheid beeldmateriaal die bestond 14.000 uur was.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.