Fred VanVleet probeerde op adem te komen voordat hij verslaggevers toesprak. Maar de bewaker van de Toronto Raptors kon zijn frustratie over scheidsrechter Ben Taylor en zijn team niet onderdrukken.

VanVleet was buitengewoon kritisch over Taylor na het verlies van de Raptors met 108-100 tegen de Los Angeles Clippers op woensdagavond – niet alleen omdat hij werd opgeroepen voor een technische fout, maar ook vanwege de ongelijkheid in fouten en vrije worpen.

“Ik vind het niet erg. Ik neem de boete. Het kan me niet schelen. Ik vond Ben Taylor verschrikkelijk vanavond,” zei VanVleet godslasterend. “Ik denk dat de meeste nachten, weet je, van de drie zijn er een of twee [mess] het spel op. Dat is al een paar wedstrijden op rij zo. Denver was duidelijk zwaar.

“Je gaat vanavond uit, doet behoorlijk hard mee en ik krijg een [lousy] technologie die de hele dynamiek van het spel verandert, veranderde de hele stroom van het spel.”

VanVleet, in zijn zesde jaar in de competitie, werd opgeroepen voor zijn achtste technische van het seizoen met 7:02 te gaan in het derde kwartaal. Paul George maakte de vrije worp en zette de Clippers op 65-57.

VanVleet zei dat de reden dat hij voor de techniek koos, was omdat hij zijn team smeekte om door te spelen met wat hij dacht dat twijfelachtige calls waren, zij het met meer kleurrijke taal. Hij zei ook dat hij begreep dat er een dunne grens was aan wat hij kon zeggen, maar hij vond dat Taylor hem niet genoeg speelruimte had gegeven.

Toronto kreeg 23 overtredingen tegen de 18 van Los Angeles, maar de Clippers waren 24 van de 31 van de lijn terwijl de Raptors 13 van de 14 waren.

“We kregen bij veel van die overtredingen niet waar voor ons geld”, zei Raptors-coach Nick Nurse over de overtredingen. ‘Waarschijnlijk een beetje contact. We hebben ons niet aangepast [to the style of play] omdat we weer in dezelfde situatie zaten.”

KIJK | Leonard’s wrede dunks leiden de Clippers langs de Raptors:

Leonard’s gemene dunks leiden Clippers langs Raptors

Voormalig Raptor Kawhi Leonard scoort een game-high 24 punten terwijl de Los Angeles Clippers Toronto verslaan met 108-100.

VanVleet en de Raptors waren al in een slecht humeur over het optreden van woensdag voor de wedstrijd. Ze verloren maandagavond van Denver 118-113 nadat Scottie Barnes werd weggestuurd door Scott Foster met nog 28,3 seconden te gaan en de Raptors één.

De technische melding kwam nadat Jakob Poeltl van Toronto een overtreding had begaan. Denver maakte de volgende drie vrije worpen om het spel te bevriezen.

Van VanVleet’s acht technieken werden er drie geëvalueerd door Taylor, en een andere kwam van een andere official voor een toneelstuk waar Taylor aan werkte. Taylor is bezig aan zijn 10e seizoen als NBA-official.

“Op een gegeven moment heb je als speler het gevoel dat het persoonlijk is en dat het nooit een goede plek is om te zijn”, zei VanVleet. “Dat is niet waarom we vanavond verloren, we werden weggespeeld, maar het is zeker moeilijker om te overwinnen.”

VanVleet kreeg al een boete van $ 3.000 wegens technische details. Hij zal een grotere krijgen voor het verlaten van de arbitrage.

“Ik denk dat de jurisdictie en de machtsstrijd die we dit jaar hebben gehad met een aantal van onze officials in deze competitie uit de hand loopt en ik zal mijn boete accepteren omdat ik erover heb gepraat”, zei VanVleet. “De meeste scheidsrechters doen hun best, ik mag veel scheidsrechters, ze doen hun best, ze zijn eerlijk genoeg en communiceren goed. En dan heb je de anderen die gewoon willen zijn.” [idiots] en gewoon een beetje [screw] het spel en daar komt niemand naar kijken. Ze komen om de spelers te zien.

“En ik denk dat we een beetje de structuur verliezen van wat de NBA is en was, en dat was teleurstellend dit seizoen.”