Opmerking

sen. JD Vance (R-Ohio) belandde slechts enkele maanden geleden in de Senaat nadat hij campagne had gevoerd als MAGA-vechter. Maar op dinsdagmiddag stond hij voor zijn nieuwe Republikeinse collega’s en probeerde hen te overtuigen om een ​​wetsvoorstel te steunen dat werd gesteund door Senaatsdemocraten en dat een groot aantal nieuwe regels zou opleggen aan een machtige industrie.

De collega’s van Vance waren beleefd, maar gaven als antwoord een duidelijke boodschap: Rustig aan.

“Niemand stond op en zei: ‘Schrijf me in'”, zei de senator. Kevin Cramer (RN.D.) sprak over de “meeslepende” presentatie van de eerstejaars voor een reeks veiligheidsvoorschriften voor het spoor. “Ik heb ook niemand horen zeggen: ‘Nee, we gaan niet’.”

De ontsporing van een trein in Norfolk Southern met gevaarlijke goederen in Vance State spoorde de eerstejaars senator aan tot een verrassende alliantie met de senator. Sherrod Brown (D-Ohio), een soms vurige liberale populist die in 2024 een zware herverkiezingsstrijd tegemoet gaat in de rode staat. Vance en Brown stelden in gezamenlijke brieven gerichte vragen over Norfolk Southern en de reactie van de federale regering op de ramp introduceerde uitgebreide wetgeving inzake spoorwegveiligheid en verschijnen zij aan zij om getuigenis af te leggen tijdens een hoorzitting die donderdag ook zal worden bijgewoond door de CEO van de spoorweg.

De tweeledige alliantie heeft lof gekregen van bewoners, aangemoedigd om te zien dat wetgevers hun meningsverschillen opzij zetten in de nasleep van een noodsituatie, en Vance zei vorige week dat hij ook aangenaam verrast was dat de omgeving in Washington niet te partijdig zou zijn om actie onmogelijk te maken .

“Eigenlijk, zolang je geen totale eikel bent, denk ik dat het mogelijk is om dingen te doen,” zei hij. beleid.

Maar de inspanning stuit op Republikeinse scepsis over de regelgeving, zowel in de Senaat – waar Vance en Brown waarschijnlijk ongeveer 10 Republikeinse stemmen nodig hebben om iets te laten slagen – als in het door de GOP gecontroleerde Huis.

“geven [Transportation Secretary] Burgemeester Peter Buttigieg een blanco cheque, wat de versie van de Senaat doet, kan me niet schelen”, zei afgevaardigde Bill Johnson (R-Ohio), die het district vertegenwoordigt dat Oost-Palestina omvat, de plaats van de ontsporing, in het Huis.

Vance’s senaatscollega’s leken meer open te staan ​​voor zijn voorstel, maar vertelden hem dinsdag dat ze wilden dat de wetgeving door de handelscommissie en de reguliere orde zou gaan, in plaats van te worden behandeld als een afzonderlijke tweepartijenovereenkomst die rechtstreeks naar de senaat gaat voor een stemming.

Vance, een veteraan van de marine en auteur van “Hillbilly Elegy”, die de gepensioneerde GOP Sen. Rob Portman zei in een kort interview dat hij wist dat de Republikeinen sceptisch zouden staan ​​tegenover “willekeurige” regels voordat hij begon met zijn pleidooi voor het wetsvoorstel, dat boetes verhoogt voor veiligheidsovertredingen, inspecties verhoogt en veiligheidsnormen versterkt.

“Ik begrijp de basiswaarschuwing, maar ik denk niet dat de waarschuwing zal leiden tot de dood van het wetsontwerp”, zei hij.

Comités zijn echter niet altijd de meest succesvolle fora om over wetgevingsovereenkomsten te onderhandelen. Veel van de belangrijkste tweeledige wetten die de afgelopen jaren over het bureau van de president zijn geschoven – waaronder de wet op het homohuwelijk en het wapenbeheersingspakket – zijn niet doorgedrukt.

Andere Republikeinen suggereerden deze week dat ze liever wachten op een volledig rapport over Norfolk Southern van de National Transportation Safety Board, wat meer dan een jaar kan duren, voordat ze beslissen over actie van het congres. In het voorlopige rapport van de NTSB werd opgemerkt dat een oververhit wiellager mogelijk een factor was bij de crash, wat de voorgestelde wetgeving zou verhelpen.

“Ik denk dat het belangrijk is om te begrijpen wat de uiteindelijke oorzaak was en vervolgens eventuele actie van het congres te overwegen zodra we de feiten hebben”, zei de senator. Thom Tillis (RN.C.) zei.

sen. Marco Rubio (R-Fla.), mede-sponsor van de inspanning, zei dat het duidelijk was dat “veranderingen” nodig zouden zijn om het wetsvoorstel meer steun te geven.

Zelfs degenen die het wetsvoorstel dat president Biden enthousiast heeft aangeprezen het meest steunen, leken niet enthousiast. sen. Shelley Moore Capito (RW.Va.) noemde het wetsvoorstel “waarschijnlijk” een goed “uitgangspunt” voor een bespreking van congresmaatregelen.

Desalniettemin zei Vance dat hij zich goed voelde dat hij eindelijk genoeg Republikeinse stemmen had gekregen om het wetsvoorstel aangenomen te krijgen, maar dat het een “vergissing” zou zijn om het proces te overhaasten, dat volgens hem zou moeten beginnen met de handelscommissie.

“Ik zou niet zeggen dat we aan beide kanten veel sterke mensen hebben, op dit moment zijn mensen aan het uitzoeken waar ze bergafwaarts gaan”, zei Vance over het aantal GOP-stemmen.

Brown zei dat hij er geen bezwaar tegen heeft dat het wetsvoorstel indien nodig naar het Handelscomité gaat, maar gelooft dat het proces snel moet verlopen om te profiteren van het politieke moment.

“Ik denk dat we 65 of 70 stemmen gaan krijgen omdat de tijd rijp is”, zei hij, eraan toevoegend dat hij dacht dat de hele Democratische caucus de wetgeving zou steunen. “We hebben al een sterke tweeledige coalitie en zo krijg je dingen hier voor elkaar.”

Op de vraag of Vance de taak had om Republikeinse stemmen te winnen of dat hij ook zou bijdragen, zei Brown dat hij ook van plan is om outreach te doen. “Ik ken veel van deze Republikeinen langer dan hij, dat is zeker”, zei Brown.

Vance en Brown wierp de reactie op de ramp die de lokale economie verwoestte en de bezorgdheid over aanhoudende gevolgen voor de gezondheid op als een morele kwestie.

“Kortom, ik wil een stem zijn voor de woede en frustratie van deze gemeenschap,” zei Brown. “Mensen denken dat als de camera’s eenmaal zijn uitgeschakeld, ze weglopen. Ik ga niet weg voordat Norfolk Southern aan zijn verplichtingen heeft voldaan.

Brown zegt dat hij hoopt “woede” jegens de spoorlijn om te zetten in steun voor het wetsvoorstel.

Vance, die naast voormalig president Donald Trump in de kleine gemeenschap verscheen, was veel kritischer over de reactie van de regering-Biden dan Brown. Maar hij zei dat zijn samenwerking met Brown in de reactie hartelijk en productief was.

“We zijn het er allebei over eens dat er een probleem is dat moet worden opgelost en we proberen samen te werken om het op te lossen”, zei Vance, hoewel hij eraan toevoegde dat hij de Republikeinse tegenstander van Brown in 2024 zou steunen. afgezien van partijdige verschillen.”

Brown, die met Portman heeft gewerkt aan opioïdenwetgeving, infrastructuur en andere kwesties, zei dat Ohio een lange traditie van tweeledigheid heeft. “Er is een traditie en Portman en ik vertrouwden erop”, zei hij. “En ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen hebben met Vance.”