Antonio Conté
Tottenham had sinds september 2017 in eigen huis niet met 0-0 gelijkgespeeld tegen Swansea op Wembley voorafgaand aan de wedstrijd van woensdag

Een nieuw seizoen, een nieuwe campagne zonder prijzen – welkom in het leven als Tottenham-fan, waar het hoogtepunt van de afgelopen tijd een strijd om de top vier van de Premier League was.

In een week waarin Spurs werd uitgeschakeld in de FA Cup door Championship-kant Sheffield United, verloor vervolgens terrein in de competitie met een nederlaag bij Wolves, hun Champions League-club. afslag naar AC Milan had een deprimerend en vertrouwd gevoel.

Dus wordt Antonio Conte waarschijnlijk de zevende vaste Spurs-baas die probeert een einde te maken aan hun 15-jarige trofee-droogte?

Een 0-0 gelijkspel in de terugwedstrijd, tegen een verre van vintage Milan-ploeg, zorgde ervoor dat Spurs-fans boos hun afkeuring uitten over de waargenomen negatieve speelstijl van het team onder de Italiaan.

En met zijn contract in juni leek de nederlaag van woensdag het begin van het einde voor de Italiaan, die als manager slechts één keer in de zes pogingen de kwartfinales van de Champions League heeft bereikt.

“Ik heb een contract bij Tottenham”, zei Conte. “Ik respecteer het contract. Aan het einde van het seizoen zullen de balansen met de club op de meest serene manier worden opgemaakt.

“Laten we kijken hoe het seizoen afloopt. Misschien kunnen ze me nog eerder ontslaan. Tottenham weet heel goed wat ik denk en aan het einde van het seizoen zullen we elkaar ontmoeten en een beslissing nemen.”

“Ik kan niets negatiefs zeggen over de inzet van de spelers. Ze hebben alles gegeven van start tot finish. Als ik een positieve situatie moet zien, is het dat we een stap vooruit hebben gezet – maar dat is niet genoeg en als we willen competitief zijn, we moeten vechten.

“Ik hou er niet van om te verliezen, maar het kan gebeuren, vooral omdat we vorig seizoen niet vergeten dat we speelden [Europa] Conference League en twee jaar geleden Europa League.

“Het spijt me heel erg voor de fans, maar we mogen niet hopen op een wonder dat er op een dag een trofee op ons trainingsveld komt. We moeten bouwen en geduld hebben.”

Zijn de Spurs vooruitgegaan of zijn de normen gedaald?

Tottenham scoorde niet in elk van hun laatste drie wedstrijden en hun voetbal kreeg dit seizoen kritiek omdat het te passief en voorzichtig was.

Het is onwaarschijnlijk dat Conte’s pleidooi voor geduld de groeiende onenigheid onder de supporters van de club zal onderdrukken.

In een toespraak op BBC Radio 5 Live gaf voormalig Blackburn-spits Chris Sutton de eer aan de voormalige baas van Chelsea en Inter Milan dat hij snel weer aan het werk ging na zijn recente operatie, maar zei dat hij niet het meeste uit zijn belangrijkste spelers zou halen.

“Het is niet slechts één ding, maar het is een slecht presterend team”, zei Sutton.

“We weten dat Spurs elk team kunnen opblazen, maar dat is maar al te zeldzaam. Conte is een maniak – het kan hem niet schelen wat mensen denken. Het systeem heeft hem behoorlijk wat succes opgeleverd en hij houdt zich eraan.”

“Het was te lauw van Tottenham. Zoals altijd is het een kogel in Harry Kane en ik hoop dat hij een prachtige pass geeft. Het is voorzichtig Tottenham, het is tam Tottenham. Ze zijn het hele seizoen gemiddeld en inconsistent geweest.”

“Conte heeft veel meegemaakt en had langer kunnen duren. Ik bewonder hem omdat hij ermee omgaat, maar de spelers op het veld lieten hem in de steek. Een aantal Spurs-spelers dit seizoen stonden gewoon niet op. niet in de hoofdrol Son Heung-min – wat is er met hem gebeurd dit seizoen?

Laat de handrem los

Sprekend op BT Sport herhaalde voormalig Tottenham-spits Peter Crouch de opmerkingen van Sutton en zei dat het tijd was om de aanvallende spelers van de club meer te laten spreken in overeenstemming met de clubtradities.

“Het is niet de eerste keer dat we het zeggen, maar de beste spelers van Tottenham gaan vooruit, maar ze mogen niet praten”, zei Crouch.

“Wat heeft het voor zin om in de top vier te staan ​​als je zo wilt presteren in de Champions League?

“De fans willen graag een FA Cup of een Carabao Cup zien winnen – een trofee. Het is al zo lang geleden. Dus spelen tegen een verzwakt team in de FA Cup en de reden dat je de spelers rust geeft, is voor de Premier League-wedstrijd, en jij verlies je dat, dan lig je uit de Champions League.

“Je mikt op de top vier, maar waarom? Ze hebben nog geen enkele wedstrijd gespeeld die ik hier in de Champions League heb gezien.”

Wat vinden de fans?

John: We moeten dit seizoen nu als een mislukking zien, ook al staan ​​we in de top vier. Als je bedenkt waar wij en Arsenal aan het einde van vorig seizoen stonden en de impact van aanwinsten vergelijkt. Die van hen zijn goed geweest – ze staan ​​aan de top van de competitie. Die van ons hebben allemaal gefaald – we stagneren.

Kris: Als je ooit de huidige mentaliteit van een fanbase wilt begrijpen, dan is het deze reactie op de tijd dat er zes minuten op het bord stonden. Op Anfield, Emirates, Stamford Bridge zou je een oorverdovend en bemoedigend gebrul hebben gehoord. Spurs-fans hadden net een stilte van acceptatie.

Kalm: Dat is genoeg voor mij. Conte-ball is het meest gruwelijke voetbal dat ik in 33 jaar heb gezien. We verliezen altijd wanneer dat niet zou moeten, we spelen gewoon lelijker voetbal. Conte wil daar niet zijn en ik wil zijn team niet zien. Hier is het… #Conteout.

Darren: Zacht. Harteloos. onverschrokken. Abrupte overgave. Seizoen. Bouwen op.

Steen : Het is moeilijk te zien waar deze Spurs-ploeg in vredesnaam denkt dat een doelpunt vandaan komt. Geen duidelijk spelplan. Geen duidelijke stijl. Gewoon… gezwollen. Het is als een van die avant-gardeshows waarvoor een vriend je uitnodigt, en dan kom je erachter dat het vier uur is in het leven van een trombone. Vernietiging van de ziel.

Charlie: Laten we eerlijk zijn, een overwinning in deze competitie zat er nooit in. De FA Cup-nederlaag moet de trigger zijn voor verandering. Daniel Levy zou nu op de hoogte moeten zijn van een nieuwe manager en hem klaar hebben staan ​​voor de zomer.

Hoe Tottenham te volgen op de BBC-bannerVoettekst van Tottenham-banner