Het was de tweede schadelijke bekeruitval in een week tijd voor Spurs, die vorige week verloor van Sheffield United in de FA Cup.

Hun vertrek heeft verdere twijfel doen rijzen over de toekomst van baas Antonio Conte en het waarschijnlijke vertrek van de Italiaan zou wel eens versneld kunnen worden nadat de sfeer giftig werd met fans die boos hun fulltime afkeuring uitten.

Het was zo’n slechte prestatie als Spurs had kunnen maken en leek het tij nooit te keren, met slechts twee pogingen op doel. Cristian Romero maakte het alleen maar erger met de onprofessionele manier waarop hij in de laatste 15 minuten van het veld werd gestuurd. bijna gedwongen verlenging met een late kopbal.

Conte heeft een slechte staat van dienst in de Champions League en hoewel Milan, momenteel vijfde in de Serie A, niets bijzonders is, is de manier waarop ze de overwinning behaalden een vernietigende aanklacht tegen Spurs en hun tactiek.