Republikeinse senator uit Texas. Ted Cruz bekritiseerde woensdag de FBI voor het niet beantwoorden van zijn vragen over de vraag of het bureau een rol speelde bij de bomaanslag in januari. 6 Capitoolrellen.

Hij sprak op zijn podcast ‘Verdict with Ted Cruz’ over beelden van de opstand in het Capitool die door Fox News Host en mede-oprichter van Daily Caller, Tucker Carlson, op zijn podcast zijn vrijgegeven. Cruz besprak de mogelijke rol van de FBI bij de oproer in het Capitool en de beschuldigingen daarvan Ray Epseen prominente Capitol-relschopper, was een informant voor het kantoor. (GERELATEERD: Ted Cruz zegt dat Merrick Garland ‘minachting heeft voor het Amerikaanse volk’)

“En ik vroeg hen hoeveel undercoveragenten ze hadden bij het protest van 6 januari. Ze weigerden te antwoorden. Hoeveel van hen heeft een van hen zich schuldig gemaakt aan gewelddaden? Ze weigeren te antwoorden. Heeft een van hen anderen aangemoedigd of aangezet tot het plegen van gewelddaden? Ze weigeren te antwoorden als je kijkt naar Ray Epps, zijn gedrag destijds, waar hij mensen aanspoorde: “We moeten het Capitool binnen, niet alleen het Capitool, we willen het Capitool binnen.” Het is echt opmerkelijk’, zei Cruz.

“En dus is de vraag van 6 januari, een van de belangrijkste vragen, hoeveel inzicht en bedrog de federale wetshandhaving had en mensen in de val lokte. En het feit dat Tucker heeft vrijgegeven wat een video lijkt te zijn die de getuigenis van Ray Epps, het roept serieuze vragen op,” vervolgde Cruz.

Cruz vindt dat de regering-Biden volledig transparant moet zijn over de opstand in het Capitool, een tragedie die de Democraten vergelijken met 9/11 en Pearl Harbor. “Als ze willen volhouden dat dat het geval is, verdient het Amerikaanse volk het te weten wat er die dag werkelijk is gebeurd en moeten ze het verdienen te weten wat de precieze mate van schuld van de federale regering is bij het criminele gedrag. Biden FBI blijft diepgeworteld en is onvermurwbaar gekant tegen elke verantwoording die de FBI op deze vraag zou kunnen beantwoorden.

Carlson ontving in februari nooit eerder vertoonde beelden van House Speaker Kevin McCarthy en gaf maandagavond delen van de beelden vrij. Hij suggereerde dat de nieuwe beelden de beweringen van de Democraten ondermijnen dat de opstand in het Capitool een opstand tegen de Amerikaanse democratie was.

Carlsons opmerking werd bekritiseerd door Mitch McConnell, leider van de minderheid in de senaat, en andere Republikeinse senatoren, die het niet eens waren met zijn karakterisering van de rel. De meerderheidsleider van de senaat Chuck Schumer, een democraat uit New York, riep Fox News op om Carlson uit de lucht te halen nadat het de beelden had uitgezonden.