Synctera helpt fintechs bij het bouwen en lanceren van conforme debet- en uitleenproducten.

synctera haalde $ 15 miljoen binnen om zijn banking-as-a-service (BaaS)-platform in Canada uit te breiden.

“Deze nieuwe samenwerking met de Nationale Bank helpt ons… [bring] BaaS voor klantgerichte ondernemers en bedrijven in Canada.
– Kris Hansen, Synctera

De financiering werd geleid door NAventures, de durfkapitaaltak van de National Bank of Canada. Het zag ook deelname van The Banc Funds, Veritex Community Bank, Midland States Bank en Emigrant Bank.

Synctera stelt zijn BaaS-platform beschikbaar voor Canadese bedrijven in samenwerking met National Bank. De startup zei dat het verwacht zijn eerste FinTech-klanten binnen “een paar kwartalen” op de markt te brengen en tegen het einde van het jaar volledig operationeel te zijn.

Terwijl Synctera zijn service voor het eerst naar Canada brengt, heeft het hier altijd zijn wortels gehad. Synctera werd in 2020 gelanceerd met als een van de medeoprichters Kris Hansen, de voormalige CTO van Koho en Portage Ventures. De startup heeft sinds de lancering ongeveer 65 miljoen dollar verdiend. Dat is investeerders omvatten door Portage ondersteunde Diagram Ventures, Lightspeed Venture Partners, Max Levchin, oprichter van Affirm en PayPal, en Zachary Perret, CEO van Plaid.

Synctera zei dat het actief meerdere teams rekruteert voor zijn Canadese divisie, waaronder rollen op het gebied van compliance, engineering, marketing, operaties, producten en verkoop. Als bedrijf met twee hoofdkantoren heeft Synctera vestigingen in Silicon Valley en een technisch team in Canada, met meer dan 100 werknemers op beide locaties.

“Canada staat op het punt een open banksysteem te worden, en veel Canadezen hebben een sterke opgekropte vraag naar financiële innovatie die vaak afkomstig is van fintech en niet-financiële instellingen”, zegt Hansen, CTO en mede-oprichter van Synctera. “Deze nieuwe samenwerking met de National Bank of Canada helpt ons… [bring] BaaS voor klantgerichte ondernemers en bedrijven in Canada.

GERELATEERD: Synctera lanceert Card API terwijl bedrijf Banking-as-a-Service Marketplace bouwt

Het platform van Synctera stelt organisaties van verschillende groottes in staat om conforme FinTech-applicaties en geïntegreerde bankproducten zoals bankrekeningen, kaartprogramma’s en leningen te bouwen en te lanceren.

Tot nu toe heeft Synctera alleen klanten in de Verenigde Staten (VS) bediend. zei Synctera TechCrunch dat het besloot zijn aanbod uit te breiden nadat verschillende Amerikaanse en Canadese FinTech-bedrijven informeerden naar de service van Synctera in andere markten.

TechCrunch meldde ook dat Synctera momenteel werkt met 50 FinTechs, waarvan er 14 live zijn, waaronder Wayapay en Float.

Voor de rest van dit jaar zei Synctera dat het van plan is om ondersteuning toe te voegen voor nieuwe krediet-, krediet- en andere gebruiksscenario’s voor banken, en om uit te breiden naar nieuwe geografische gebieden en klantsegmenten.