Het is de taak van de regering om voort te bouwen op de erfenis van de leeuwinnen, zegt de premier, uren nadat hij gehoor had gegeven aan oproepen van de Euro 2022-dameskampioenen en beloofde meisjes toegang te geven tot schoolsporten.

De aankondiging van de maatregelen door Downing Street kwam na een campagne die afgelopen zomer door het team werd gelanceerd vlak voor het winnen van het toernooi, toen spelers schreven een open brief een oproep aan de toenmalige premierskandidaten Liz Truss en Rishi Sunak om te investeren in vrouwenvoetbal op scholen.

“Het is iets waar de Leeuwinnen terecht campagne voor hebben gevoerd. Het is iets dat ik deze zomer heb gezegd en dat ik zou houden als ik premier was, en ik ben blij dat we die belofte vandaag zijn nagekomen”, zei Sunak tijdens een voetbalsessie met jonge spelers en leden van het nationale team in Downing Street. Woensdag.

Uit cijfers van de voetbalbond die afgelopen juli werden vrijgegeven, bleek dat 72 procent van de meisjes evenveel voetbalde als jongens op de basisschool, maar dat cijfer daalde tot 44 procent op de middelbare school. Hij onthulde dat slechts 40% van de middelbare scholen meisjes via naschoolse clubs dezelfde toegang tot voetbal bood als jongens.

Beth Mead, winnaar van BBC Sports Personality of the Year 2022 en ster van de Lionesses Triumph, zei woensdag: “We zijn gepassioneerd door een blijvende erfenis en de volgende generatie voetbal, vooral voor meisjes.

“Er komt een spannende tijd aan en ik hoop dat er meisjes zullen zijn die na ons kunnen komen en het nog beter kunnen doen.”

De nieuwe normen zullen dezelfde sporten beschikbaar maken voor jongens en meisjes, waar van toepassing, en minimaal twee uur lichamelijke opvoeding per week tot het einde van jaar 11. In de komende twee jaar zal meer dan £ 600 miljoen worden verstrekt door de overheid om lichamelijke opvoeding en sport op basisscholen te verbeteren, naast nog eens £ 57 miljoen om meer schoolsportfaciliteiten buiten de lesuren te openen.

De FA heeft jarenlang vooruitgang geboekt om talenttrajecten naar het nationale team te verbeteren en, meer recentelijk, om de diversiteit te verbeteren. In de maanden na het succes van het team was het aantal bezoekers aan de Women’s Super League met 227% gestegen ten opzichte van het voorgaande seizoen, en Engeland Football registreerde een toename van 15% ten opzichte van de damesteams van juni tot december. “Het is onze taak om voort te bouwen op die erfenis”, zei Sunak.

De toezegging van de regering aan Internationale Vrouwendag viel ook samen met een evenement voor de FA’s #LetGirlsPlay-campagne, die in 2021 van start ging en strijdt voor gelijke toegang tot voetbal in gemeenschappen en scholen tegen 2024.

Sue Campbell, de directeur van het vrouwenvoetbal van de FA, zag de politieke steun voor de kwestie in het verleden variëren, maar ze zei dat het feit dat de huidige regering gehoor heeft gegeven aan een oproep tot verandering van de vrouw van het nationale team een ​​”enorme uitspraak” over haar was. inzet.

nieuwsbrief promotie overslaan

Lady Campbell woonde woensdagochtend een #LetGirlsPlay-voetbalsessie bij met meisjes van de lagere en middelbare school, samen met bondscoach Sarina Wiegman en voormalig aanvaller van het herenteam Ian Wright. In totaal hebben 200.000 meisjes woensdag deelgenomen aan voetbalsessies als onderdeel van de campagne.

“Ik denk nog steeds dat we het hart en de geest hebben om het vrouwenvoetbal te winnen. Ik denk niet dat iedereen dat geweldig vindt”, zei Campbell.

“We hebben dat werk nog steeds te doen, terwijl het spel zich ontwikkelt en mensen de kwaliteit van voetbal zien en erdoor geïnspireerd raken. We hopen dat mensen het beginnen te accepteren als de norm dat vrouwen op elk niveau kunnen en moeten voetballen.” “