Spotify introduceert een nieuwe interface vergelijkbaar met de stream van TikTok

Afbeelding:: Serge Alexander (Getty-afbeeldingen:)

Spotify wordt gelanceerdeen nieuwe interface vergelijkbaar met een TIC Tac: Of: Instagram-feed:, kondigde het bedrijf woensdag aan tijdens zijn Stream On-evenement. De wijziging heeft gevolgen voor: hoe Spotify-muziek wordt aanbevolen aan gebruikers door te laten zien muziek video’s: en andere visuele aspecten in plaats van het standaard albumoverzicht.

Spotify CEO en oprichter Daniel Ek zei: SCS: dat de updates een “geheel nieuwe” welkomststream bevatten, eraan toevoegend dat het’s “volledig opnieuw ontworpen vanaf de grond af.” Hij vervolgde: “Je zult Spotify, denk ik, tot leven zien komen. Je zult veel meer interactieve inhoud zien.”

Het streamingplatform heeft albumhoezen bovenaan de stream van de app, maar wordt automatisch afgespeeld Podcast: of een muziekvideo kan direct hieronder verschijnen. De gebruiker kan de gepubliceerde video of podcast selecteren die hem naar een pagina brengt die alleen rond deze sectie is gestructureerd.

Een Spotify Persbericht: noemde de nieuwe interface “een van de grootste evoluties” voor de app sinds het begin en is “ontworpen voor een diepere ontdekking en meer betekenisvolle verbindingen tussen artiesten en fans”.

“Als we naar de toekomst kijken, zijn we verheugd om deze ambitie uit te breiden naar nog meer makers door middel van nieuwe formaten. We maken meer creativiteit, ontdekking en personalisatie mogelijk dan ooit tevoren door de beste bronnen, betere ondersteuning en interactiviteit te bieden, “zei Ek in de vrijlating.

“We zijn gefocust op het bouwen van het beste huis voor hen, een plek waar ze een carrière kunnen opbouwen, gedijen en groeien, en waar de wereld kan worden geïnspireerd door hun creativiteit. En dat is wat we al bijna 17 jaar doen. dit huis bouwen, verbeteren en opnieuw uitvinden om beter te voldoen aan de behoeften van makers en hen te helpen nieuwe wegen naar succes uit te stippelen.”

Spotify reageerde niet onmiddellijk op Gizmodo’s verzoek om commentaar.

De wijziging wordt vanaf vandaag uitgerold naar meer dan 500 miljoen actieve Spotify-gebruikers en gebruikers kunnen muziek, podcasts en luisterboek bijgewerkte previews en ontdekkingsfeeds waarmee gebruikers eenvoudig op het nummer, de afspeellijst of de artiest kunnen klikken. Het persbericht geeft aan dat gebruikers ook toegang zullen krijgen tot een AI DJ en de Smart Shuffle-optie die georganiseerde afspeellijsten maakt.

Deze updates zijn ook bedoeld om artiesten te ondersteunen en een nieuwe functie genaamd Spotify for Artists zal een plek bieden waar artiesten kunnen worden uitgelicht en voorgesteld aan gebruikers die van vergelijkbare muziekgenres houden.

“Vandaag zijn er meer dan 10 miljoen makers op Spotify, met meer dan een half miljard luisteraars in 184 landen en markten”, zei Ek in het persbericht. “Denk eens aan het enorme potentieel dat dit biedt voor makers. Het maakt niet uit waar je bent op je eigen creatieve reis in muziek, podcasts of audioboeken.”

Hij voegde eraan toe: “Het potentieel om een ​​half miljard mensen te bereiken. En dat bereik staat op het punt nog groter te worden met wat we vandaag hebben geïntroduceerd.”