De Retail Times is een wekelijkse nieuwsbrief met nieuws over retailtechnologie in Canada en de rest van de wereld.

Abonneren R|T via het formulier onderaan deze pagina om ervoor te zorgen dat je niet elke week het belangrijkste retail tech nieuws mist!


Shopify verandert beloningsmodel voor werknemers: “manager zijn heeft geen effect meer op beloning” (BETAKIT)

Na het herbouwen van de website van Indigo na een ransomware-aanval, veranderde de e-commercegigant de manier waarop het werknemers betaalt en beoordeelt, en manager zijn “doet er nu niet meer toe”.


Instacart-omzet en -winst stijgen voor de openbare notering
(DE WALL STREET JOURNAL)

Het boodschappenbezorgbedrijf vertelde dinsdag aan de medewerkers dat de omzet in het vierde kwartaal met meer dan 50% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de brutowinst met meer dan 80% is gestegen, volgens een notitie van de Wall Street Journal. . .


Sonder ontslaat 14% van het personeel omdat het in 2023 cashflowpositief wil worden (BETAKIT)

Zoals Sonder opmerkte in zijn brief aan de aandeelhouders voor het vierde kwartaal van 2022, blijft het doel van het bedrijf “het eerste kwartaal van positieve vrije kasstroom in 2023 te behalen”. Het bedrijf zei dat het van plan is dit te doen “zonder extra geld in te zamelen, met behoud van een sterke cashbuffer”.


Amazon stopt met de bouw van het tweede hoofdkantoor in Virginia omdat het banen schrapt (BLOOMBERG)

Amazon kondigde in 2017 plannen aan voor een tweede hoofdkantoor dat uiteindelijk 50.000 werknemers zou huisvesten, wat steden in Noord-Amerika ertoe aanzette om fel op het project te bieden. Regeringsentiteiten van Virginia wonnen door ongeveer $ 800 miljoen toe te zeggen aan belastingverlichting en infrastructuurverbeteringen gedurende 15 jaar in ruil voor 25.000 van deze arbeiders.

De ontwikkeling staat nu stil en John Schoettler, de vastgoeddirecteur van Amazon, heeft geen nieuwe startdatum gespecificeerd.


Van bureau tot deur: KitchenMate breidt Smart Food Kiosk uit naar appartementenmarkt (BETAKIT)

In oktober werd KitchenMate, een maaltijddispenser, gelanceerd in zijn eerste flatgebouw en is sindsdien uitgebreid naar nog eens negen flats, en naar verwachting zullen er de komende weken nog 10 live gaan.
Gebruikers hebben met een creditcard toegang tot de Smart Fridge van de startup; de sensoren van de koelkast detecteren de ingenomen maaltijden en deze maaltijden kunnen snel worden opgewarmd met de Smart Cooker.


Nordstrom sluit in Canada en sluit alle 13 winkels (Radio-Canada)

Alle winkels gaan dicht en al het personeel van het bedrijf in Canada – zo’n 2.330 mensen – verliest zijn baan, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

In rechtszaken zegt het bedrijf dat het Canadese bedrijf van Nordstrom elk jaar geld verloor.


Lightspeed COO Brandon Nussey vertrekt in nieuwste C-suite vernieuwing (BETAKIT)

Lightspeed zei dat de beslissing om te vertrekken bij Nussey ligt en dat nadat hij vertrekt, de COO-positie zal worden geëlimineerd; Lightspeed zei dat de verantwoordelijkheden onder andere leidinggevenden zullen worden verdeeld.


Coupang-verkopen lopen schattingen mis ondanks gerapporteerde inkomsten (BLOOMBERG)

Bekend als Zuid-Korea’s antwoord op Amazon.com Inc., had Coupang jarenlang geld verloren tijdens het opbouwen van het bedrijf. Het bedrijf probeert nu geld te besparen door middel van wat het extreme automatisering noemt, waarbij duizenden robots producten bezorgen en pakketten sorteren in zijn gloednieuwe fulfilmentcentrum.


Hoe een divers talent-ecosysteem voor Canada te bouwen (BETAKIT)

In een opiniestuk zegt Palette Skills Chief Strategy Officer AJ Tibando dat Canada goed gepositioneerd lijkt als het gaat om talentverwerving, met name op het gebied van technologie en innovatie.

Tibando betoogt echter dat bedrijven nog steeds moeite hebben om werknemers te werven en dat goed opgeleide arbeidskrachten alleen niet voldoende zijn om het tekort aan talent in Canada op te lossen.


Indigo betaalt geen losgeld na cyberaanval door de aan Rusland gelieerde malware-organisatie LockBit (DE BOL EN DE POST)

“Omdat we er niet zeker van kunnen zijn dat de betaling van losgeld niet in de handen van terroristen of anderen op sanctielijsten terechtkomt, heeft Indigo vastgesteld dat het ongepast zou zijn om het losgeld te betalen. We hebben geen indicatie dat er enig risico is voor klanten als gevolg van deze onwettige aanval”, aldus de verklaring.


Fresh Prep neemt Peko (BETAKIT) over, een andere start-up voor voedselbezorging in Vancouver

Peko beweert sinds de lancering klanten bijna $ 1 miljoen aan boodschappenrekeningen te hebben bespaard en meer dan 200.000 pond voedsel van stortplaatsen te hebben afgeleid.

Peko blijft zijn AGF-dozen en voorraadartikelen leveren onder Fresh Prep-eigendom, en de mede-oprichters van Peko blijven betrokken bij het bedrijf.


Waarom is Starbucks in oorlog met zijn vakbonden? (MORSE)

Terwijl andere arbeidersindustrieën, zoals de productie, duizenden arbeiders onder één dak hebben die zich kunnen verenigen, heeft een enkel fastfoodrestaurant er misschien maar een dozijn. Het is voor vakbonden dan ook moeilijk om hun invloed te versterken.


Canadese kleine bedrijven willen ook open bankieren (BETAKIT)

Volgens een recente Mastercard-enquête heeft 90% van de eigenaren van kleine bedrijven met een handicap, 79% van de inheemse eigenaren van kleine bedrijven en 71% van de vrouwelijke eigenaren van kleine bedrijven de afgelopen twee jaar gezocht naar nieuwe digitale hulpmiddelen om hun bedrijf te runnen.


Amazon Climate Tech Fund ondersteunt Genecis om voedselverspilling om te zetten in bioplastics (BETAKIT)

Traditionele kunststoffen, gemaakt van aardolie, zijn een belangrijke bron van wereldwijde vervuiling.

Genecis probeert dit probleem op te lossen door voedselafval om te zetten in bioplastics, een biologisch afbreekbaar alternatief voor conventioneel plastic dat kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan verpakkingen en producten te maken.


Abonneer u op The Retail Times

Vergeet je niet te abonneren op The Retail Times via het onderstaande formulier om ervoor te zorgen dat het elke week in je inbox terechtkomt!