R

icharlison beschreef zijn eerste seizoen bij Tottenham als ‘sh*t’ en gaf hoofdcoach Antonio Conte een pop, zeggend dat hem was verteld dat hij gisteravond zou beginnen aan de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. behandeling door de Italiaan.

Richarlison was een invaller in de 70e minuut toen Spurs in een tijdsbestek van een week crashte in een tweede bekercompetitie nadat hij met 0-0 werd vastgehouden door Milan in Noord-Londen, de kampioenen van de Serie A die zich kwalificeerden voor de kwartfinales met een 1-0 winnen op totaal.

De Braziliaan, een zomeraanwinst van £ 60 miljoen van Everton, begon met Spurs’ League-overwinningen op Chelsea en West Ham, en een akelige FA Cup-nederlaag bij Sheffield United, voordat hij terugkeerde naar de bank voor het verlies van zaterdag tegen Wolves.

Hij zegt dat hij geen verklaring kreeg voor zijn gebrek aan minuten bij Molineux en dat hij van de technische staf te horen kreeg dat hij tegen Milan zou starten, maar dat hij weer achter Heung-min Son en Dejan Kulusevski uit vorm kwam te staan.

“Ik begreep het niet… ik speelde goed, we wonnen van Chelsea en West Ham en opeens zat ik op de bank”, vertelde Richarlison aan TNT Sports Brazil. “Ik speelde vijf minuten tegen Wolves, ik vroeg de reden en nee – ik kreeg te horen waarom.

“Dinsdag vroegen ze me om een ​​conditietest te doen in de gymzaal en vertelden me dat ik woensdag zou beginnen als ik daarvoor zou slagen. En ik zat op de bank. Er zijn dingen die ik niet kan begrijpen. Er was nog geen uitleg, laten we eens kijken wat hij [Conte] zal het ons donderdag vertellen, maar ik ben niet dom, ik ben een professional die elke dag hard werkt en ik wil spelen.

“Er zijn niet genoeg minuten aan mij gegeven, dit seizoen – en vergeef mijn taalgebruik – was waardeloos. Ik heb niet genoeg minuten, ik ben een beetje gekwetst, maar als ik op het veld sta, geef ik Ik speelde goed in twee wedstrijden, vooral tegen Chelsea, dus ik denk dat ik gisteravond had moeten spelen, maar ik kan er nu niet om blijven huilen.

Richarlison leek ook een pop te hebben toen Conte naderde en zei dat de Spurs gisteravond meer aanvallend moesten zijn terwijl ze op zoek waren naar een doelpunt om de gelijke stand te brengen.

Richarlison heeft dit seizoen slechts twee goals op zijn naam staan.

/ AFP via Getty Images

“Er is frustratie, natuurlijk zijn we uitgesloten van de grootste clubcompetitie, zei hij. We kunnen niet zo spelen omdat we moeten scoren… het team moest agressiever spelen, vooral in de tweede helft. Er valt nu niet veel te zeggen. ,,We kunnen niet iemand achtervolgen die de schuld op zich neemt. Nu is er alleen nog de Premier League om voor te spelen, morgen een trainingssessie en een wedstrijd tegen Forest in de volgende ronde.”

Richarlison moet nog scoren in de competitie voor Spurs en zijn enige doelpunten voor de club waren twee mooie kopballen in de overwinning op Marseille in de groepsfase van de Champions League.

De Braziliaans international wordt geteisterd door blessures, hij miste zeven wedstrijden voor het WK met een verstuikte kuit en keerde terug van het toernooi met een hamstringprobleem die hem tot het einde half januari aan de kant hield.

“We hebben nu ongeveer vijftien wedstrijden te spelen en het doel is dat ik probeer zoveel mogelijk doelpunten te maken, want de club heeft veel geld voor me betaald en ik heb niet genoeg gegeven.” weer terug op het veld. Het is eerlijk om te zeggen dat mijn blessures niet hielpen en ik niet genoeg minuten had. Maar nu ga ik naar huis, rusten, morgen trainen en kijken of hij me bij de eerste elf in de volgende wedstrijd plaatst.”

Conte herhaalde gisteravond dat hij zijn toekomst bij de club zal beslissen wanneer zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, maar het resultaat maakt zijn positie steeds onzekerder. Hij heeft toegegeven dat hij voor het einde van zijn contract zou kunnen worden ontslagen, met een aanvankelijk veelbelovend seizoen. nu gereduceerd tot een ander stuk voor de vierde plaats.