Real Madrid heeft het plan van de UEFA afgewezen om fans die afgelopen mei de Champions League-finale tegen Liverpool tegen Liverpool bijwoonden, te compenseren en zal in plaats daarvan hun supporters juridisch advies geven zodat ze een schadevergoeding kunnen eisen.

Na gesprekken met het bestuursorgaan van het Europese voetbal noemde Madrid het voorstel om de kosten van sommige kaartjes terug te betalen ‘onvoldoende’, stond erop dat ‘alle fans eronder leden’ en kondigde aan dat ze weigerden deel te nemen aan het proces.

Nadat een onafhankelijke beoordeling de supporters van alle schuld had vrijgesproken en de UEFA “in de eerste plaats verantwoordelijk” achtte voor catastrofale organisatorische en veiligheidsfalen, bood het bestuursorgaan een pakket aan waarin alle supporters van Liverpool die op het toelage van hun club hadden gekocht, hun ticketgeld zouden terugkrijgen. maar hetzelfde zou niet gelden voor supporters van Madrid.

In een krachtige verklaring, waarin fans werden aangehaald die medische en zelfs ziekenhuisbehandeling nodig hadden, eiste Madrid dat de UEFA hun voorstel zou ‘rectificeren’ en ‘de volledige verantwoordelijkheid zou nemen’. De club zei dat ze gesprekken hadden met de UEFA, maar hun hoop dat het programma in overeenstemming zou zijn met de “ernst” van de gebeurtenissen, werd niet waargemaakt. Ze beschreven een pakket dat erin bestaat de tickets terug te betalen onder voorwaarden om het stadion niet of helemaal niet te betreden voor de geplande aftrap als onaanvaardbaar.

“Het rapport, opgesteld in opdracht van de UEFA zelf, maakt duidelijk dat alle fans die de finale bijwoonden het slachtoffer waren van hun ontoereikende organisatie en dat hun veiligheid en fysieke beveiliging in het gedrang kwam”, aldus de verklaring.

“Afgezien van de vraag of de fans het stadion konden betreden of niet op tijd waren, wat in ieder geval te danken was aan het uitzonderlijke gedrag van de fans van beide clubs, is de realiteit dat alle supporters een onaanvaardbare vertraging hebben opgelopen in de wedstrijd. het begin van de wedstrijd evenals onaanvaardbare onveiligheid bij het betreden en verlaten van het stadion, evenals ernstige bijkomende schade zoals diefstallen, aanslagen en bedreigingen.

“Om deze reden heeft Real Madrid besloten om niet mee te werken aan de beperkte compensatieprocedure die door de UEFA wordt aangeboden. Onder deze omstandigheden zal de club de komende dagen een telefonische service bieden zodat alle fans en leden van Real Madrid die schade hebben geleden soort schade in de Champions League-finale van 2022 kan elke claim tegen de UEFA beoordelen die zij passend achten voor de verdediging van hun legitieme rechten.

Advocatenkantoren die bijna 3.000 Liverpool-supporters vertegenwoordigen die in de chaos verwikkeld waren, zeiden dat het aanbod van de UEFA om tickets terug te betalen niet ver genoeg ging en dat ze juridische stappen zouden ondernemen.

De UEFA zei in reactie op de verklaring van Madrid dat ze “blijven geloven dat het schema eerlijk is en de relatieve problemen waarmee de fans die avond te maken hebben nauwkeurig weergeeft”.

nieuwsbrief promotie overslaan

Hij zei: “Real Madrid is de enige partij die niet meewerkte aan de onafhankelijke beoordeling. Bovendien weigerde Real Madrid, ondanks verschillende verzoeken van de UEFA, om bij te dragen aan de planning van het terugbetalingssysteem. rechthebbenden die hun kaartjes bij de club hebben gekocht.

“De speciale terugbetalingsregeling betreft de meest getroffen supporters bij het betreden van het Stade de France op 28 mei 2022, ongeacht het team dat ze steunen. De regeling is op deze basis ontworpen.”