De National Archives and Records Administration (NARA) heeft in november negen dozen met documenten van het advocatenkantoor van president Joe Biden in Boston in beslag genomen, maar heeft ze nog niet beoordeeld, meldde Fox News donderdag.

NARA zei dat de documenten op 1 november zijn verwijderd uit het kantoor van advocaat Patrick Moore. 9, Fox News gemeld, daarbij verwijzend naar een antwoordbrief aan de Republikeinse Sens. Ron Johnson uit Wisconsin en Chuck Grassley uit Iowa.

Moore zou naar verluidt de dozen met documenten naar zijn kantoor in Boston hebben gestuurd vanuit het Penn Biden Center – een denktank waar Biden een functie bekleedde – voordat hij op 1 november de eerste schatkamer van de geheime documenten van de president ontdekte. 2, volgens Fox News.

NARA heeft vernomen dat Moore op 11 november enkele documenten naar Boston zou hebben overgebracht. 3 en bracht het bureau van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie (DOJ) de volgende dag op de hoogte van de verplaatsing van de documenten, aldus de outlet.

De documenten zouden dan zijn beveiligd in de John F. Kennedy Presidential Library in Boston, maar de NARA heeft ze nog niet beoordeeld, merkte Fox News op.

“Toen Narah [National Archives and Records Administration] nam op 3 november 2022 contact op met de persoonlijke advocaat van president Biden om een ​​regeling te treffen voor het ophalen van dozen van het Penn Biden Center in Washington, D.C. Ze lieten NARA weten dat meneer Moore andere dozen had verplaatst van het Penn Biden Center naar het advocatenkantoor van meneer Moore in Boston,” de brief aan Johnson en Grassley leest, volgens de outlet.

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt op de 2023 International Association of Fire Fighters Legislative Conference in Washington, DC op 6 maart 2023. (Foto door SAUL LOEB / AFP) (Foto door SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

De FBI deed half november een inval in het Penn Biden Center nadat er geheime documenten waren ontdekt in de CBS-denktank gemeld. (GERELATEERD: FBI doorzocht denktank Biden na ontdekking van geheime documenten: RAPPORT)

Op 21 december werden aanvullende documenten gevonden in de woningen van Biden in Delaware. 20 jan. 11 jan. 12 en 20 jan na huiszoekingen door zijn advocaten en de DOJ.

De president zei dat hij “verrast” was door de ontdekking van de documenten en dat hij niet weet wat ze bevatten.

Procureur-generaal Merrick Garland heeft in januari een speciale raadsman aangesteld om Bidens verkeerde behandeling van geheime documenten te onderzoeken en het onderzoek is aan de gang.