Tottenham zal de verdiensten bespreken van Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel als mogelijke opvolger van Antonio Conte, van wie de club op het punt staat afscheid te nemen.

Conte, die in juni zijn contract afliep, maakte een traumatisch seizoen door, geplaagd door sterfgevallen en gezondheidsproblemen, en – met het team dat worstelde – begon hij te geloven dat een splitsing in ieders belang zou zijn.

Het schoonste en meest geprefereerde scenario is dat hij aan het einde van de campagne komt, hoewel het bestuur eerder kan optreden als de situatie escaleert. De ploeg van Conte heeft drie slechte resultaten op rij behaald, de eerste een 1-0 FA Cup-nederlaag bij Sheffield United op woensdag vorige week, die Harry Kane omschreef als een “dolk in ons hart”.

Spurs verloor zaterdag met 1-0 van Wolves in de Premier League en speelde woensdag thuis met 0-0 gelijk tegen Milaan, waardoor de Champions League in de laatste 16 finales met 1-0 werd uitgeschakeld. Conte werd bespot door het publiek toen hij Dejan Kulusevski later verving door Davinson Sánchez. Spurs treffen Nottingham Forest zaterdag thuis en een ander slecht resultaat zou ondenkbaar zijn.

Het zou een populaire en emotionele terugkeer zijn voor Pochettino, die Spurs vanaf 2014 vijf seizoenen lang leidde. Hij overtrof de verwachtingen in de Premier League, eindigde als derde, tweede, derde en vierde in de seizoenen twee tot en met vijf, en bereikte de Champions League-finale van 2019, waarbij hij verloor van Liverpool.

Pochettino zit zonder werk sinds zijn ontslag door Paris Saint-Germain afgelopen juli en wil graag volgend seizoen herenigen met een club en heeft eerder gezegd dat hij Spurs weer wil leiden. Zijn volgende stap zal worden gevormd door wat er nog meer voor hem is.

Hetzelfde geldt voor Tuchel – ook een free agent nadat hij afgelopen september door Chelsea werd ontslagen. Het is duidelijk dat Tuchel, die zei dat hij Spurs als kind volgde, liever in de Premier League zou blijven.

nieuwsbrief promotie overslaan

De rekruteringssituatie van Spurs wordt bemoeilijkt door het werkverbod van dertig maanden van topman Fabio Paratici in Italië nadat zijn voormalige club Juventus schuldig was bevonden aan valse rekeningen. De Italiaanse voetbalbond is begonnen met het doorverwijzen naar de FIFA om te vragen dat de straf wereldwijd wordt toegepast. Juventus heeft alle aantijgingen ontkend en zij en Paratici zijn in beroep gegaan.