Inhoud van het artikel

Ineens is er hoop.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Nog maar een paar dagen geleden leken de Calgary Flames verloren.

Inhoud van het artikel

Vijf opeenvolgende nederlagen, waaronder een 3-0 nederlaag tegen de Minnesota Wild op zaterdagavond, wat leidde tot wijdverbreid boegeroep van de Scotiabank Saddledome-menigte.

Ze waren zondag zes punten verwijderd van een playoff-plek en het leek erop dat de wielen er echt af waren.

Inhoud van het artikel

Tegen de tijd dat ze dinsdagavond naar bed gingen, leek het er echter op dat de Flames uit de dood zouden zijn teruggekeerd tijdens een snelle roadtrip van twee wedstrijden.

Een 5-4 overwinning op de Dallas Stars op maandag en een 1-0 shootout-overwinning op de Wild de volgende avond zullen wonderen doen voor de stemming in de kleedkamer… en voor je hoop op de play-offs.

“We hadden thuis een paar zware wedstrijden en iedereen gooide ons onder de bus, goed voor hen”, zei Flames-hoofdcoach Darryl Sutter na de slopende overwinning van dinsdag. 20, wat het ook is, je moet elke wedstrijd winnen.”

Inhoud van het artikel

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

Het duurt misschien niet elke wedstrijd om te winnen voordat de Flames de play-offs binnensluipen, maar het lijdt geen twijfel dat ze een groot deel van de resterende 17 wedstrijden op hun schema zullen moeten winnen.

De back-to-back-overwinningen deze week waren groot, dat lijdt geen twijfel, maar de Flames bleven vier punten achter op de Winnipeg Jets, die de wildcard-tweede waren in de Western Conference op weg naar hun wedstrijd op woensdagavond tegen de Wild. .

Het is een zware strijd met heel weinig ruimte voor fouten.

Er zijn echter redenen om optimistisch te zijn als we naar de kalender kijken.

De volgende drie wedstrijden van de Flames zijn allemaal tegen teams buiten de playoff-ronde – vrijdag tegen de Anaheim Ducks, zondag tegen de Ottawa Senators en dinsdag tegen de Arizona Coyotes. Winbare wedstrijden voor de Flames, althans op papier.

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

Calgary Flames-aanvaller Tyler Toffoli viert feest met MacKenzie Weegar, Chris Tanev en Jonathan Huberdeau na het scoren van het winnende doelpunt tegen de Dallas Stars in de laatste seconden van de derde periode in het American Airlines Center in Dallas op maandag 6 maart 2023.
Calgary Flames-aanvaller Tyler Toffoli viert feest met MacKenzie Weegar, Chris Tanev en Jonathan Huberdeau na het scoren van het winnende doelpunt tegen de Dallas Stars in de laatste seconden van de derde periode in het American Airlines Center in Dallas op maandag 6 maart 2023. Foto door Tony Gutiérrez /De bijbehorende pers

De Jets zijn ondertussen 2-6-2 in hun laatste 10 wedstrijden en hebben een aanzienlijk zwaarder programma met de Wild op woensdag en dan back-to-back wedstrijden dit weekend tegen de Florida Panthers – die vechten voor hun leven in de play-offs , ook – en de Tampa Bay Lightning.

De Flames hebben natuurlijk geen controle over wat de Jets doen, maar er ligt een kans voor hen, ze moeten gewoon blijven winnen.

“We hebben elk punt nodig dat we kunnen pakken, dat is zeker”, zei Flames-verdediger Rasmus Andersson.

Drie wedstrijden op rij winnen is dit seizoen niet gemakkelijk geweest voor de Flames, met hun laatste winning streak van drie wedstrijden van 3-7 december 2022.

Er waren veel ups en downs in de daaropvolgende maanden, maar een van de meest frustrerende dingen van dit seizoen voor de Flames was hun onvermogen om een ​​solide zegereeks aan elkaar te rijgen die hen hoger in het klassement zou hebben gebracht.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

Hebben ze het nu in zich?

Een paar dagen geleden zouden de meeste mensen nee hebben gezegd.

Maar de laatste twee wedstrijden boden genoeg reden om aan te nemen dat het mogelijk was.Een week geleden zei Sutter dat zijn ploeg doelman Jacob Markstrom nodig had om op te warmen als ze enige hoop wilden hebben op een push in de play-offs.

Welnu, Markstrom was goed tegen de Stars en vervolgens absoluut uitstekend tegen de Wild op maandagavond, waarbij hij zijn eerste save van het jaar opnam met een optreden van 40 saves.

Er komt nog meer van hetzelfde, en de Flames hebben misschien een kans.

Het is echter de bedoeling dat het op vrijdag begint.

The Flames hebben nog 17 wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen om in actie te komen, en ondanks wat de overwinningen van deze week hebben betekend voor hun vooruitzichten, zou een slecht verlies hen een grote terugval geven.

Er wordt al geruime tijd over elk spel gesproken, maar het wordt alleen maar meer waar.

“We hebben elke wedstrijd nodig”, zei Flames-vleugelspeler Tyler Toffoli, die de wedstrijdwinnaar aan de zoemer tegen de Stars verkocht en de winnaar van de shootout van de Wild pakte. “Als we blijven spelen zoals tijdens deze roadtrip, geloof ik in onze groep, moeten we gewoon blijven pushen.”

daustin@postmedia.com

www.twitter.com/DannyAustin_9

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1