Voormalig paralympiër Patrick Jarvis is benoemd tot interim algemeen directeur van Bobsleigh Canada Skeleton.

Dat heeft de raad van bestuur van de landelijke sportorganisatie donderdag bekendgemaakt.

De aanstelling van Jarvis komt na een tumultueus jaar voor Bobsleigh Canada Skeleton waarin meer dan 70 huidige en voormalige atleten verandering eisten binnen de organisatie, daarbij verwijzend naar een giftige omgeving van misbruik.

Hij is verantwoordelijk voor het helpen van Bobsleigh Canada Skeleton bij het creëren van een ondersteunende cultuur die het welzijn van alle deelnemers garandeert, inclusief atleten, coaches, personeel, bestuursleden, vrijwilligers en officials. .

Jarvis, een doorgewinterde zakenman en sportmanager, zal ook zorgen voor operationele stabiliteit tijdens zijn ambtstermijn van drie maanden.

Vanaf 2015 was hij drie jaar General Manager van Canada Snowboard, waar hij leiding gaf aan de wederopbouw van het bestuursorgaan voor de snowboardsport in Canada en de organisatie oprichtte voor succes op de lange termijn.

Naast zijn vele andere leidinggevende functies was Jarvis voorzitter van het Canadese Paralympische Comité van 1998 tot 2006 en Chef de Mission voor Team Canada in Nagano in 1998.

Jarvis, gevestigd in Calgary, zal onmiddellijk tot eind mei aan het werk gaan.