Voormalig gouverneur van South Carolina. Nikki Haley zegt dat jongere generaties zich moeten voorbereiden op een vernieuwde pensioenleeftijd en beperkingen op Medicare- en socialezekerheidsuitkeringen voor de rijkste Amerikanen, zodat rechtenprogramma’s solvabel kunnen blijven.

Mevrouw Haley, die het opneemt tegen voormalig president Donald Trump en anderen voor de presidentiële nominatie van de GOP, deed woensdag mee aan het netelige rechtendebat in een gemeentehuis in Council Bluffs, Iowa.

“Het eerste dat je doet, is de pensioenleeftijd van de jonge mensen die binnenkomen veranderen, zodat we kunnen proberen een soort systeem voor hen op te zetten”, voegde ze eraan toe. Haley zei in commentaren gerapporteerd door CNN.

De outlet meldde dat het onduidelijk was wat mevrouw Haley de pensioenleeftijd zou stellen in plaats van 65, hoewel haar opmerkingen opmerkelijk waren, gezien een debat in Washington over de uitgaven en hoe de uitkeringen voor ouderen kunnen worden behouden.

President Biden heeft GOP-wetgevers ervan beschuldigd zich te richten op Medicare en sociale zekerheid, aangezien de meerderheid van het Huis aandringt op bezuinigingen in ruil voor het verhogen van het schuldenplafond van het land.

GOP-leiders zeggen dat bezuinigingen op rechtenprogramma’s van tafel zijn, maar het idee werd politiek voetbal aan het begin van de 2024-cyclus.

De heer Trump, die vorige week op de Conservative Political Action Conference sprak, beschuldigde de andere GOP-kandidaten ervan Medicare te willen schrappen en de minimumleeftijd voor sociale zekerheid te willen verhogen tot “70, 75 of zelfs 80 in sommige gevallen”.

De heer Trump noemde niemand, maar hij richtte zich wel op de gouverneur van Florida. Ron DeSantis over zijn eerdere steun voor zachte budgetten die de minimumleeftijd voor pensioenuitkeringen verhogen en opmerkingen ten gunste van privatisering van de sociale zekerheid.

Tegenwoordig verzekert meneer DeSantis het publiek dat Republikeinen niet zullen gokken met de sociale zekerheid.

Mevr. Haley zei dat inspanningen om Medicare en sociale zekerheid solvabel te houden zich moeten concentreren op jonge mensen die tijd hebben om zich voor te bereiden.

“Je hervormt de rechten, maar je doet het op een manier die niets wegneemt van senioren of mensen die op het punt staan ​​met pensioen te gaan”, zei ze. “Je richt je op de volgende generatie, je richt je op het vervolg.”